Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
Tuto lahodnou omáčku uděláme z rajčatového protlaku a vývaru. Přidáme do ní špetku mleté papriky, grilovací koření a jemně ji ochutíme skořicí. Společně s…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g mletého masa
koření na mletá masa
280 g rajského protlaku (2 balení)
1 perník na strouhání
1 vetší cibule
cca 800 ml vývaru
1 lžička mleté sladké papriky
grilovací koření (dle chuti)
1 lžička skořice
Na dochucení
ocet
cukr
sůl
Postup vaření podle receptu
V míse spojíme mleté maso s kořením určeným pro mleté maso. Z této směsi vytvoříme asi 20-25 malých kuliček.
Do hrnce dáme olej a na něm osmahneme oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli do zlaté barvy. Pak přidáme masové kuličky.
Opečeme je ze všech stran. Poté přidáme sladkou papriku, skořici a trošku grilovacího koření.
Zamícháme, poté přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Vaříme přibližně 25 až 35 minut.
Nejprve začneme zahušťovat tím, že na hrubém struhadle nastrouháme perník a postupně ho přimícháme do omáčky, dokud nedosáhne požadované hustoty.
Přidáme cukr, ocet a sůl podle chuti.
Servírujeme s knedlíkem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
Rajská omáčka je oblíbené jídlo, které potěší každého milovníka těstovin a masových pokrmů. Tato lahodná omáčka je založena na zralých rajčatech, cibuli a bylinkách, což jí dodává ji svěží chuť. Příprava je rychlá a jednoduchá – stačí osmahnout cibuli, přidat rajčata a koření. Můžete ji podávat s těstovinami nebo masem, jako je hovězí či kuřecí, a pokrm tak snadno obohatíte o vitamíny a minerály. Vyzkoušejte ji jako rychlý oběd nebo večeři!

Tomáš Rohlena