Koprová omáčka

Klasická omáčka z kopru připravená s jíškou, vývarem a smetanou vždy potěší. Pokud nemáte čerstvý kopr, můžete sáhnout po sterilovaném. Nezapomeňte dodržovat…
Ingredience aneb co potřebujete
40 g másla (tuku)
60 g hladké mouky
čerstvý nebo sterilovaný kopr
200 ml smetany na šlehání
200 ml mléka
cukr
ocet nebo citronová šťáva
sůl
Postup vaření podle receptu
Z tuku a mouky vytvoříme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo vodou a důkladně povaříme. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit mlékem.
Kopr nasekáme, přelijeme horkou vodou (sterilovaný kopr neprochází touto úpravou) a přidáme do omáčky.
Ochutíme smetanou, podle potřeby dosolíme, dosladíme a okyselíme octem nebo citronovou šťávou, a poté krátce povaříme.
Servírujeme s kynutým knedlíkem nebo bramborem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Koprová omáčka
Koprová omáčka je oblíbeným pokrmem tradiční české kuchyně. Její základ tvoří svěží kopr, který se vaří s bešamelovou omáčkou nebo smetanou, což jí dodává lahodnou chuť. Obvykle se podává s vařeným hovězím masem a knedlíky, ale skvěle chutná také s bramborami nebo vejci. Koprová omáčka je oblíbená především pro svou jednoduchost a jedinečnou chuť, která potěší milovníky bylinkových pokrmů.