Koprová omáčka

Koprová omáčka
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 4

Klasická omáčka z kopru připravená s jíškou, vývarem a smetanou vždy potěší. Pokud nemáte čerstvý kopr, můžete sáhnout po sterilovaném. Nezapomeňte dodržovat…

Ingredience aneb co potřebujete

40 g másla (tuku)
60 g hladké mouky
čerstvý nebo sterilovaný kopr
200 ml smetany na šlehání
200 ml mléka
cukr
ocet nebo citronová šťáva
sůl

Postup vaření podle receptu

Z tuku a mouky vytvoříme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo vodou a důkladně povaříme. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit mlékem.

Kopr nasekáme, přelijeme horkou vodou (sterilovaný kopr neprochází touto úpravou) a přidáme do omáčky.

Ochutíme smetanou, podle potřeby dosolíme, dosladíme a okyselíme octem nebo citronovou šťávou, a poté krátce povaříme.

Servírujeme s kynutým knedlíkem nebo bramborem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Koprová omáčka

Koprová omáčka je oblíbeným pokrmem tradiční české kuchyně. Její základ tvoří svěží kopr, který se vaří s bešamelovou omáčkou nebo smetanou, což jí dodává lahodnou chuť. Obvykle se podává s vařeným hovězím masem a knedlíky, ale skvěle chutná také s bramborami nebo vejci. Koprová omáčka je oblíbená především pro svou jednoduchost a jedinečnou chuť, která potěší milovníky bylinkových pokrmů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (75 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Omáčky
Štítky: omáčky, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, pro děti, slovenská, vegetarianské, smetanová, koprová

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Koprová omáčka.

Přidat komentář