Hořčicová omáčka

Omáčka z potravin, co máme vždy doma.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks cibule
0,5 l voda
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana
1/2 kostky bujon
podle chuti pórek
mletý černý pepř
mléko
sůl
Postup vaření podle receptu
Začneme tím, že si najemno nakrájíme pórek a cibuli. Ty pak necháme zpěnit na pánvi s rozehřátým olejem. V trošce vody si rozpustíme hovězí bujón a ten pak přilijeme do pánve, pomícháme. Přidáme hořčici a osolíme, opepříme podle chuti. Takto krátce osmahneme, přilijeme vodu a přivedeme k varu. V tu chvíli, kdy se začne vývar vařit, přilijeme smetanu, ocet a osladíme cukrem. Kdyby byla omáčka příliš řídká, zahustíme ji mlékem smíchaným s hladkou moukou.
Takhle připravenou omáčku podáváme podáváme nejlépe k jídlům s knedlíky či opečenými bramborami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hořčicová omáčka
Hořčicová omáčka je oblíbeným doplňkem mnoha pokrmů. Tato výrazná omáčka se obvykle připravuje z kvalitní hořčice, smetany, oleje a dalších ingrediencí, jako je med či citronová šťáva, které jí dodávají jemnou sladkokyselou chuť. Skvěle se hodí k masu, rybám či zelenině, ale lze ji použít i jako dresink do salátů. Hořčicová omáčka je oblíbená v evropské kuchyni, především ve Francii a Německu. Kromě skvělé chuti přidá jídlu i zajímavý vizuální prvek díky své krémové textuře a zlatavě žluté barvě.