Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky

K přípravě této jednoduché omáčky potřebujeme pouze několik ingrediencí. Rajčata a cibuli oloupeme, vaříme je a nakonec omáčku osolíme a okořeníme pepřem. Podáváme…
Ingredience aneb co potřebujete
800 g čerstvých zralých rajčat
asi 4 lžíce másla
1 cibule
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Rajčata nařízneme křížem a na přibližně 30 sekund je ponoříme do vroucí vody. Poté je vytáhneme a odstraníme slupku. Nakrájíme je na větší kousky.
Přidáme je do hrnce s máslem a rozkrojenou cibulí, osolíme je a na velmi nízkém ohni vaříme přibližně 40 minut, občas promícháme a větší kousky rajčat rozmačkáme vařečkou.
Poté přidáme koření, ochutnáme a podle chuti dosolíme. Cibuli odstraníme a můžeme vypnout.
Omáčku jednoduše smíchejte s těstovinami a na talíři ji posypte strouhaným parmezánem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny je klasikou italské kuchyně, která okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Základem této omáčky jsou zralá rajčata, česnek, olivový olej a čerstvá bazalka. Příprava je rychlá a snadná – stačí rajčata podusit s česnekem a dochutit bylinkami. Tato omáčka se skvěle hodí k různým druhům těstovin a dává vyniknout jejich chuti. Je to ideální volba pro rychlou večeři nebo příležitostné pohoštění přátel. Užívejte si autenticitu italské kuchyně s touto jednoduchou recepturou!