Jednoduchá znojemská omáčka

Recept na oblíbenou a známou omáčku.
Ingredience aneb co potřebujete
2 ks cibule
1 sklenice sterilované okurky
150 ml kysaná smetana
2 lžíce máslo
2 - 3 lžiček cukr
500 ml voda
6 lžic hladká mouka
podle chuti sůl
mletý černý pepř
2 lžíce olej
Postup vaření podle receptu
Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme. Okurky nakrájíme na kostičky.
Do hrnce dáme máslo s olejem a zpěníme připravenou cibuli. Přidáme 4 lžíce mouky a uděláme světlou jíšku. Základ omáčky zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme okurky a podle chuti cukr a sůl. Povaříme.
Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce mouky. Omáčku smetanou zahustíme, případně dochutíme a necháme projít varem.
Jednoduchou znojemskou omáčku podáváme s dušeným hovězím masem a rýží.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jednoduchá znojemská omáčka
Jednoduchá znojemská omáčka je tradiční český pokrm, který si získal popularitu díky svojí lahodné chuti a snadné přípravě. Hlavními ingrediencemi jsou srdíčka, nakládány okurky, rajčata, cibule a koření. Omáčka je ideální k podávání s masem, zejména s hovězím nebo vepřovým. Vyniká jemně kyselou chutí, která pochází z okurek a rajčat, a dodává pokrmům jedinečný nádech. Tato omáčka se může podávat s těstovinami nebo gnocchi a je oblíbená jak doma, tak v restauracích. Připravte si ji a vychutnejte si kousek české gastronomie!