Jednoduchá znojemská omáčka

Jednoduchá znojemská omáčka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Recept na oblíbenou a známou omáčku.

Ingredience aneb co potřebujete

2 ks cibule
1 sklenice sterilované okurky
150 ml kysaná smetana
2 lžíce máslo
2 - 3 lžiček cukr
500 ml voda
6 lžic hladká mouka
podle chuti sůl
mletý černý pepř
2 lžíce olej

Postup vaření podle receptu

Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme. Okurky nakrájíme na kostičky.

Do hrnce dáme máslo s olejem a zpěníme připravenou cibuli. Přidáme 4 lžíce mouky a uděláme světlou jíšku. Základ omáčky zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme okurky a podle chuti cukr a sůl. Povaříme.

Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce mouky. Omáčku smetanou zahustíme, případně dochutíme a necháme projít varem.

Jednoduchou znojemskou omáčku podáváme s dušeným hovězím masem a rýží.

Co jste ještě nevěděli o receptu Jednoduchá znojemská omáčka

Jednoduchá znojemská omáčka je tradiční český pokrm, který si získal popularitu díky svojí lahodné chuti a snadné přípravě. Hlavními ingrediencemi jsou srdíčka, nakládány okurky, rajčata, cibule a koření. Omáčka je ideální k podávání s masem, zejména s hovězím nebo vepřovým. Vyniká jemně kyselou chutí, která pochází z okurek a rajčat, a dodává pokrmům jedinečný nádech. Tato omáčka se může podávat s těstovinami nebo gnocchi a je oblíbená jak doma, tak v restauracích. Připravte si ji a vychutnejte si kousek české gastronomie!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Omáčky
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Jednoduchá znojemská omáčka.

Přidat komentář