Dobrá znojemská omáčka

Dobrá znojemská omáčka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Co uvařit na víkend? Co třeba osvědčenou znojemskou omáčku?

Ingredience aneb co potřebujete

6 ks okurka -sterilovaná
pepř
2 ks párek nebo salám
olej - např. řepkový
600 g kvalitní maso - hovězí
2 ks vajíčka uvařená na tvrdo
1 ks větší kuchyňská cibule
2 polévkové lžíce plnotučná hořčice
sůl

Postup vaření podle receptu

Seženeme si kvalitní hovězí maso a na prkénku ho rozkrájíme na menší kousky. V sekáčku rozsekáme cibuli a dáme spolu s kapkou oleje do hrnce.

Až bude cibulka akorát, přidáme hovězí maso a koření. Chuť dodáme trochou hořčice. Přilijeme vodu. Vaříme.

Než se nám maso uvaří, rozkrájíme si tyto suroviny (uvařená vejce na tvrdo, párek nebo salám, okurky) a odložíme stranou.

Omáčku v hrnci zahustíme. Já používám nejraději chléb.

Před koncem přidáme pokrájené ingredience co jsme si daly stranou. Dochutíme znovu hořčicí. Pokračujeme ve vaření.

Servírujeme a jako přílohu volíme rýži nebo knedlík.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dobrá znojemská omáčka

Dobrá znojemská omáčka je tradiční české jídlo, které se vyznačuje svou bohatou chutí a výraznou vůní. Hlavní složkou jsou hovězí plátky, které se dlouho dusí v omáčce s okurkami, cibulí a kořením. Typicky se podává s houskovým knedlíkem nebo rýží, což doplní její jemnou, ale výraznou chuť. Tajemství úspěchu znojemské omáčky tkví v kvalitních surovinách a pomalém vaření, které umožňuje chutím krásně prolnout. Je to ideální pokrm pro chladnější dny, když zatoužíte po něčem opravdu vydatném a lahodném.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Omáčky, Smetanové omáčky
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dobrá znojemská omáčka.

Přidat komentář