Dobrá znojemská omáčka

Co uvařit na víkend? Co třeba osvědčenou znojemskou omáčku?
Ingredience aneb co potřebujete
6 ks okurka -sterilovaná
pepř
2 ks párek nebo salám
olej - např. řepkový
600 g kvalitní maso - hovězí
2 ks vajíčka uvařená na tvrdo
1 ks větší kuchyňská cibule
2 polévkové lžíce plnotučná hořčice
sůl
Postup vaření podle receptu
Seženeme si kvalitní hovězí maso a na prkénku ho rozkrájíme na menší kousky. V sekáčku rozsekáme cibuli a dáme spolu s kapkou oleje do hrnce.
Až bude cibulka akorát, přidáme hovězí maso a koření. Chuť dodáme trochou hořčice. Přilijeme vodu. Vaříme.
Než se nám maso uvaří, rozkrájíme si tyto suroviny (uvařená vejce na tvrdo, párek nebo salám, okurky) a odložíme stranou.
Omáčku v hrnci zahustíme. Já používám nejraději chléb.
Před koncem přidáme pokrájené ingredience co jsme si daly stranou. Dochutíme znovu hořčicí. Pokračujeme ve vaření.
Servírujeme a jako přílohu volíme rýži nebo knedlík.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dobrá znojemská omáčka
Dobrá znojemská omáčka je tradiční české jídlo, které se vyznačuje svou bohatou chutí a výraznou vůní. Hlavní složkou jsou hovězí plátky, které se dlouho dusí v omáčce s okurkami, cibulí a kořením. Typicky se podává s houskovým knedlíkem nebo rýží, což doplní její jemnou, ale výraznou chuť. Tajemství úspěchu znojemské omáčky tkví v kvalitních surovinách a pomalém vaření, které umožňuje chutím krásně prolnout. Je to ideální pokrm pro chladnější dny, když zatoužíte po něčem opravdu vydatném a lahodném.