Česnekové dipy

Omáčka připravená za studena:
Ingredience aneb co potřebujete
omáčka 1 sůl
4 stroužky česnek
4 lžíce olivový olej
4 lžíce voda
100 g netučná majonéza
1 lžíce citronová šťáva
1/2 lžičky cukr
pepř
omáčka 2 100 g lučina
2 lžíce hladká mouka
pepř
sůl
2 ks jarní cibulka
4 stroužky česnek
2 lžíce olej
na ozdobu nasekaná petrželka nebo pažitka
Postup vaření podle receptu
Utřeme česnek se solí a pepřem. Dáme do mísy a zalijeme citronovou šťávou, promícháme a zalijeme olivovým olejem a vodou. Vše zakončíme přidáním majonézy a nasekaných petrželky a pažitky. Podle potřeby dochutíme.
Omáčka připravená za tepla:
Opět utřeme česnek se solí a pepřem, najemno nakrájíme cibulku a necháme ji na rozpáleném oleji zpěnit. Zasypeme moukou, osmahneme a vývarem zalijeme. Takto vaříme asi 20minut. Do toho pak vmícháme utřený česnek, lučinu, nasekanou petrželku a pažitku. Podle chuti ještě dokořeníme. Česnekovou omáčku dáváme do lednice vychladit a tedy servírujeme dobře chlazenou.
Obě omáčky servírujeme chlazené ke grilované zelenině, bramborám a masům.
Co jste ještě nevěděli o receptu Česnekové dipy
Česnekové dipy jsou oblíbené chutné pomazánky, které skvěle doplní různé pokrmy. Tento dip, založený na česneku, jogurtu nebo zakysané smetaně, je ideální na grilování, do salátů nebo jako příloha k zelenině a chipsům. Jeho výrazná chuť dodá šmrnc mnoha různým pokrmům. Česnekové dipy jsou také snadné na přípravu a lze je obohatit různými bylinkami a kořením podle chuti. Tato lahodná pochoutka je perfektní volbou pro každou oslavu či rodinné setkání.