Nivový chlebíček s hroznovým vínem

Vezmeme chlebovou formu, vytřeme olejem a vyložíme potravinovou folií. Najemno nastrouháme nivu, nadrobno nasekáme pistácie stejně tak, jako petrželovou nať.
Ingredience aneb co potřebujete
200 g niva
250 g plátkový eidam 45%
100 g šunka
100 g hroznové víno
500 g měkký tvaroh
125 g máslo
na ozdobu pistáciové oříšky
mletá sladká paprika
podle chuti sůl
1 - 2 lžic čerstvá petrželová nať
mletý bílý pepř
podle potřeby olej
Postup vaření podle receptu
Z tvarohu, nastrouhané nivy a změklého másla si vyšleháme náplň, kterou ještě osolíme a opepříme. Promícháme s nasekanou petrželkou.
Formu vyložíme částí plátkového sýra a to jak dno, tak i po stranách. Na dno položíme asi 1/3 šunky a pokryjeme asi polovinou nivové směsi. Do ní rovnoměrně vtlačíme asi tak polovinu hroznového vína.
Tímto způsobem vrstvy opakujeme a zakončujeme vrstvou sýra a šunky. Takto vkládáme do lednice na noc ztuhnout a uležet.
Poté chlebíček vyklopíme, nakrájíme na požadované části, ozdobíme červenou paprikou a oříšky. Podáváme s bagetkou.
Nivový chlebíček je výborný jako předkrm nebo jen chuťovka..
Co jste ještě nevěděli o receptu Nivový chlebíček s hroznovým vínem
Nivový chlebíček s hroznovým vínem je lahodný pokrm, který potěší vaše smysly. Chlebíček se zakládá na jemném plátku čerstvého chleba, na kterém najdete krémový nivový sýr, jehož výrazná chuť skvěle ladí s osvěžujícími hrozny. Toto spojení vás okouzlí nejen chutí, ale i kontrastem textur. Je ideální jako chuťovka na oslavy či rodinné setkání. Vynikající kombinace slané a sladké vás nenechá na pochybách, že jde o skvělou volbu pro každou příležitost.