Cuketová omáčka na těstoviny

Během sezóny sklizně cuket máme často problém, co s nimi udělat. Můžeme z nich vytvořit třeba snadnou omáčku, kterou podáváme s těstovinami. Její…
Ingredience aneb co potřebujete
1 cuketa
100 g slaniny
2 stroužky česneku
75 ml sladké smetany
75 ml zakysané smetany
1 malý rajčatový protlak
čerstvá bazalka
100 ml bílého vína
sůl
1 špetka cukru
Postup vaření podle receptu
Oloupeme cibuli a jemně ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cuketu nastrouháme nahrubo. Česnekové stroužky zbavíme slupky a prolisujeme.
Na oleji osmahneme cibuli se slaninou, následně přidáme cuketu, osolíme, podlijeme vínem a dusíme zhruba 5 minut.
Teď přidáme rajčatový protlak s česnekem a lehce osladíme. Necháme povařit a nakonec přidáme smetanu a bazalku. Ochutnáme a případně upravíme chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketová omáčka na těstoviny
Cuketová omáčka na těstoviny je lehké a chutné jídlo, ideální pro letní dny. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé cukety, které se nasekají a osmahnou na olivovém oleji s česnekem. Přidání smetany nebo jogurtu omáčku zjemní a dodá jí krémovitou konzistenci. Lze ji ochutit bylinkami, jako je bazalka nebo petržel, a podávat s vašimi oblíbenými těstovinami. Tento recept je skvělou volbou pro vegetariány a milovníky zdravé stravy.