Křenová omáčka

Křenová omáčka
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 1

Pokud máte náladu na pikantní omáčku, vyzkoušejte křenovou. Je to tradiční český pokrm, který se téměř vytratil z našich jídel, ale určitě si to nezaslouží.

Ingredience aneb co potřebujete

2 lžíce strouhaného křenu (nebo Krenex)
200 g smetany na vaření
1 hrnek mléka
2 lžíce hladké mouky
sůl

Na dochucení
ocet
cukr

Postup vaření podle receptu

Do vařícího osoleného mléka přidáme smetanu, do které jsme rozmixovali hladkou mouku.

Uvaříme, podle chuti přidáme kyselost, sladkost a sůl.

Na závěr přidáme buď nastrouhaný křen, nebo Krenex.

Servírujeme s knedlíkem a vařeným nebo uzeným masem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Křenová omáčka

Křenová omáčka je tradiční česká omáčka, která dodává pokrmům výraznou chuť a pikantnost. Je vyrobena z čerstvého křenu, smetany a dalších surovin, které vytvářejí harmonickou kombinaci. Perfektně se hodí k masovým pokrmům, zejména k vařenému hovězímu nebo pečené rybě. Křen je známý svými zdraví prospěšnými vlastnostmi, jako je podpora trávení a posílení imunitního systému. Tato omáčka se často podává s knedlíky, čímž vytváří lahodný a nezapomenutelný gurmánský zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (57 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Omáčky
Štítky: omáčky, vaření, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, levné, česká, snadný, pro začátečníky, zdravé, do 50 korun, zimní recepty, vegetarianské, křenová, smetanová

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Křenová omáčka.

Přidat komentář