Angreštová omáčka pro milovníky angreštu

Obereme angrešt, umyjeme ho a očistíme. Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, kterou následně zředíme vodou na hustější konzistenci. Dochutíme solí a pepřem a na začátku...
Ingredience aneb co potřebujete
500 g téměř zralého (nepřezrálého)angreštu
45 g másla
2 lžíce hladké mouky
1/8 litru kyselé smetany podmáslí či kefíru
sůl
cukr
pepř dle chuti
Postup vaření podle receptu
Angrešt nejprve sklidíme, poté ho umyjeme a očistíme. Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, kterou zředíme vodou na hustší konzistenci, dochutíme solí a pepřem, a nakonec přidáme angrešt. Vaříme přibližně 18 minut.
Rozmixujeme nebo přecedíme a poté zalijeme kyselou smetanou, ale sundáme z plotny.
Podáváme k vařenému masu, ideálně hovězímu, ale vyhovuje i vepřové nebo uzené. Jako příloha jsou vhodné bramborové šišky, nočky nebo kolínka. Používala se také na přelévání placek, vdolků a podobně.
Co jste ještě nevěděli o receptu Angreštová omáčka pro milovníky angreštu
Angreštová omáčka pro milovníky angreštu je lahodný a osvěžující doplněk k mnoha pokrmům. Tato omáčka vyniká svou vyváženou chutí, která kombinuje kyselost angreštu s jemnými kořeněnými tóny. Ideálně se hodí k masu, zejména drůbeži a vepřovému, ale také jako netradiční dip k sýrům. Její příprava je jednoduchá a rychlá, což ocení každý kuchař, jenž si chce vychutnat plody léta po celý rok. Angreštová omáčka dodává vašim pokrmům šmrnc a nezapomenutelný zážitek.