Pažitková omáčka

Hladká smetanová omáčka s čerstvou nasekanou pažitkou je výborná a příjemně krémová. Nejlépe se hodí k vařeným pokrmům...
Ingredience aneb co potřebujete
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 velký svazek pažitky
vývar
200 ml smetany 33%
sůl
Postup vaření podle receptu
Omytou pažitku nasekáme na jemné kousky. Na másle krátce osmahneme mouku a tím vytvoříme světlou jíšku.
Na jíšku nalijeme studený vývar, dobře promícháme, osolíme a necháme vařit asi 15 minut.
Na konec omáčku obohatíme smetanou, krátce ji povaříme a přidáme pažitku. Dál už nevaříme.
Nabízíme s vařeným hovězím masem a bramborami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pažitková omáčka
Pažitková omáčka je jemná a vláčná omáčka, která se připravuje z čerstvé pažitky, smetany a másla. Je oblíbeným doplňkem nejen k těstovinám, ale i k masu a rybám. Její svěží bylinná chuť dokonale oživí každé jídlo a dodá mu na lehkosti. Pažitkovou omáčku lze podávat teplou i studenou, což z ní činí univerzální přílohu ve vaší kuchyni. Navíc je rychlá a snadná na přípravu, takže si ji můžete vychutnat i na rychlý oběd nebo večeři.