Pažitková omáčka

Pažitková omáčka
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 3

Hladká smetanová omáčka s čerstvou nasekanou pažitkou je výborná a příjemně krémová. Nejlépe se hodí k vařeným pokrmům...

Ingredience aneb co potřebujete

2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 velký svazek pažitky
vývar
200 ml smetany 33%
sůl

Postup vaření podle receptu

Omytou pažitku nasekáme na jemné kousky. Na másle krátce osmahneme mouku a tím vytvoříme světlou jíšku.

Na jíšku nalijeme studený vývar, dobře promícháme, osolíme a necháme vařit asi 15 minut.

Na konec omáčku obohatíme smetanou, krátce ji povaříme a přidáme pažitku. Dál už nevaříme.

Nabízíme s vařeným hovězím masem a bramborami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pažitková omáčka

Pažitková omáčka je jemná a vláčná omáčka, která se připravuje z čerstvé pažitky, smetany a másla. Je oblíbeným doplňkem nejen k těstovinám, ale i k masu a rybám. Její svěží bylinná chuť dokonale oživí každé jídlo a dodá mu na lehkosti. Pažitkovou omáčku lze podávat teplou i studenou, což z ní činí univerzální přílohu ve vaší kuchyni. Navíc je rychlá a snadná na přípravu, takže si ji můžete vychutnat i na rychlý oběd nebo večeři.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (44 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Omáčky
Štítky: omáčky, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 30 minut, do 50 korun, smažení, bylinky, smetanová

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pažitková omáčka.

Přidat komentář