Znojemská omáčka

O znojemské omáčce s hovězím masem už pravděpodobně víte, ale co takhle vyzkoušet její verzi s vepřovým masem? Příprava je mnohem rychlejší, ale chuť…
Ingredience aneb co potřebujete
450 g vepřového masa
150 g sladkokyselých okurek
1 lžíce plnotučné hořčice
kmín mletý (nebo drcený)
1 lžička sladké papriky (nemusí být)
sůl
mletý pepř
1 cibule
olej (nebo sádlo)
vývar (nebo voda)
Na jíšku
trochu sádla
2 lžíce hladké mouky
Postup vaření podle receptu
Maso umyjeme a nakrájíme na kostky.
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku. Poté přidáme kmín a maso, a pokračujeme v opékání.
Mírně osolíme, přidáme papriku, podlijeme vývarem nebo vodou, přimícháme hořčici a uvaříme v tlakovém hrnci po dobu 15-20 minut, dokud nebude měkké.
Po uvaření přimícháme nasekané nebo hrubě nastrouhané okurky a chvíli povaříme.
Na rozpáleném sádle osmažíme mouku, přičemž ji neustále mícháme. Poté tuto směs přidáme do hrnce a vaříme asi 15-20 minut.
Servírujeme s knedlíky, rýží nebo těstovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Znojemská omáčka
Znojemská omáčka je tradiční český pokrm, který pochází ze Znojma. Je známá svým typickým zbarvením a chutí, která spojuje maso, zeleninu a koření. Hlavními ingrediencemi jsou svíčková, mrkev, cibule a kyselé okurky, což jí dodává jedinečnou chuť. Omáčka se často podává s knedlíky nebo těstovinami a je oblíbeným pokrmem na rodinných oslavách a svátcích. Její bohatá a aromatická povaha ji dělá jedním z nejvíce vyhledávaných pokrmů v české kuchyni.