Znojemská omáčka

Znojemská omáčka
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 4

O znojemské omáčce s hovězím masem už pravděpodobně víte, ale co takhle vyzkoušet její verzi s vepřovým masem? Příprava je mnohem rychlejší, ale chuť…

Ingredience aneb co potřebujete

450 g vepřového masa
150 g sladkokyselých okurek
1 lžíce plnotučné hořčice
kmín mletý (nebo drcený)
1 lžička sladké papriky (nemusí být)
sůl
mletý pepř
1 cibule
olej (nebo sádlo)
vývar (nebo voda)
Na jíšku
trochu sádla
2 lžíce hladké mouky

Postup vaření podle receptu

Maso umyjeme a nakrájíme na kostky.

Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku. Poté přidáme kmín a maso, a pokračujeme v opékání.

Mírně osolíme, přidáme papriku, podlijeme vývarem nebo vodou, přimícháme hořčici a uvaříme v tlakovém hrnci po dobu 15-20 minut, dokud nebude měkké.

Po uvaření přimícháme nasekané nebo hrubě nastrouhané okurky a chvíli povaříme.

Na rozpáleném sádle osmažíme mouku, přičemž ji neustále mícháme. Poté tuto směs přidáme do hrnce a vaříme asi 15-20 minut.

Servírujeme s knedlíky, rýží nebo těstovinami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Znojemská omáčka

Znojemská omáčka je tradiční český pokrm, který pochází ze Znojma. Je známá svým typickým zbarvením a chutí, která spojuje maso, zeleninu a koření. Hlavními ingrediencemi jsou svíčková, mrkev, cibule a kyselé okurky, což jí dodává jedinečnou chuť. Omáčka se často podává s knedlíky nebo těstovinami a je oblíbeným pokrmem na rodinných oslavách a svátcích. Její bohatá a aromatická povaha ji dělá jedním z nejvíce vyhledávaných pokrmů v české kuchyni.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (96 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Omáčky
Štítky: Zelenina, vepřové maso, omáčky, znojemská, restování, tlakový hrnec, vaření, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, levné, česká, snadný

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Znojemská omáčka.

Přidat komentář