Koprová omáčka

Koprová omáčka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Koprová omáčka ze smetany a čerstvého kopru. Výbornou přílohou k této omáčce jsou brambory.

Ingredience aneb co potřebujete

500 ml hovězí vývar
1 svazeček kopr
3 lžíce máslo
2 lžíce hladká mouka
ovocný ocet
200 ml smetana ke šlehání
100 ml plnotučné mléko
sůl
cukr

Postup vaření podle receptu

Kopr propereme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme  moukou a restujeme dorůžova. Jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Vaříme 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Dále přidáme kopr, trochu mléka a necháme přejít varem.

Hotovou omáčku ochutíme octem, cukrem, osolíme a nakonec vmícháme smetanu.

Koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo zmíněné brambory.

Co jste ještě nevěděli o receptu Koprová omáčka

Koprová omáčka je oblíbený pokrm české kuchyně, který se často podává jako příloha k masovému jídlu, zejména k hovězímu nebo kuřecímu masu. Tato omáčka je připravena na bázi bešamelové omáčky, do které se přidává čerstvý kopr, smetana a někdy i vejce. Její jemná chuť a aromatická vůně z ní činí vynikající doplněk mnoha pokrmů. Koprová omáčka se často servíruje s knedlíky nebo bramborami, což z ní dělá oblíbenou volbu pro nedělní obědy a rodinné oslavy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Omáčky
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Koprová omáčka.

Přidat komentář