Koprová omáčka

Koprová omáčka ze smetany a čerstvého kopru. Výbornou přílohou k této omáčce jsou brambory.
Ingredience aneb co potřebujete
500 ml hovězí vývar
1 svazeček kopr
3 lžíce máslo
2 lžíce hladká mouka
ovocný ocet
200 ml smetana ke šlehání
100 ml plnotučné mléko
sůl
cukr
Postup vaření podle receptu
Kopr propereme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a restujeme dorůžova. Jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Vaříme 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Dále přidáme kopr, trochu mléka a necháme přejít varem.
Hotovou omáčku ochutíme octem, cukrem, osolíme a nakonec vmícháme smetanu.
Koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo zmíněné brambory.
Co jste ještě nevěděli o receptu Koprová omáčka
Koprová omáčka je oblíbený pokrm české kuchyně, který se často podává jako příloha k masovému jídlu, zejména k hovězímu nebo kuřecímu masu. Tato omáčka je připravena na bázi bešamelové omáčky, do které se přidává čerstvý kopr, smetana a někdy i vejce. Její jemná chuť a aromatická vůně z ní činí vynikající doplněk mnoha pokrmů. Koprová omáčka se často servíruje s knedlíky nebo bramborami, což z ní dělá oblíbenou volbu pro nedělní obědy a rodinné oslavy.