Krémová rajská omáčka

Rajská omáčka je u nás jedním z nejoblíbenějších jídel. Vyzkoušejte naši babiččinu.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg hovězí maso
4 plechovky rajský protlak (malý)
8 kuliček nové koření
1,5 lžíce tymián
2 ks bobkový list
8 kuliček celý černý pepř
1 - 2 ks cibule
40 g hladká mouka
5 lžic olej
1 kostka masox
1 lžička hořčičné semínko
40 g máslo
sůl
cukr
Postup vaření podle receptu
Hovězí maso omyjeme, přidáme kostkou masoxu a dáme do tlakového hrnce. Vaříme cca 1hodinu do měkka.
Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji osmahneme dozlatova. Pak přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání restujeme. Poté zalijeme vývarem z uvařeného masa.
Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme 15 minut povařit a přecedíme přes jemné síto .
Krémovou rajskou omáčku dochutíme a můžeme podávat. Výbornou přílohou je houskový knedlík.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krémová rajská omáčka
Krémová rajská omáčka je delikátní a chutná omáčka, která se používá k přípravě různých pokrmů. Hlavními ingrediencemi jsou zralá rajčata, smetana a koření, což jí dodává jemnou texturu a bohatou chuť. Ideálně se podává s těstovinami, masem nebo zeleninou, a je oblíbená pro svou univerzálnost. Tato omáčka je také jednoduchá na přípravu, takže si ji můžete vychutnat i ve všední dny. Krémová rajská omáčka obohatí každé jídlo a potěší vaše chuťové pohárky.