Koprová omáčka 1

Koprová omáčka 1
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Recept na velmi dobrou sladkokyselou koprovou omáčku.

Ingredience aneb co potřebujete

1 sklenice kopr
600 ml mléko
5 lžic cukr
4 lžíce hladká mouka
400 ml smetana
100 g máslo
500 ml voda
2 lžičky sůl
1 lžíce ocet

příloha
7 ks vejce natvrdo
brambory

Postup vaření podle receptu

Čerstvý kopr opereme a nasekáme. Do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku a restujeme. Za stálého míchání nalijeme teplou vodu, mléko a tak 10 minut povaříme. Poté přidáme kopr a znova povaříme. Přidáme cukr, ocet, sůl a nakonec přilijeme smetanu. Přivedeme k bodu varu a sejmeme z plotýnky.

Ke koprové omáčce podáváme vařené brambory a natvrdo uvařená vejce.

Co jste ještě nevěděli o receptu Koprová omáčka 1

Koprová omáčka je oblíbený český pokrm, který se vyznačuje svou svěží a aromatickou chutí. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvý kopr, smetana a zahuštěná omáčka, což vytváří jemnou texturu. Tento pokrm se často podává s hovězím masem nebo vařenými vejci a knedlíky. Koprová omáčka je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí vyzkoušet tradiční českou kuchyni. Její jedinečná chuť a vůně potěší každého milovníka bylinek a lahodných omáček.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Omáčky
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Koprová omáčka 1.

Přidat komentář