Koprová omáčka 1

Recept na velmi dobrou sladkokyselou koprovou omáčku.
Ingredience aneb co potřebujete
1 sklenice kopr
600 ml mléko
5 lžic cukr
4 lžíce hladká mouka
400 ml smetana
100 g máslo
500 ml voda
2 lžičky sůl
1 lžíce ocet
příloha
7 ks vejce natvrdo
brambory
Postup vaření podle receptu
Čerstvý kopr opereme a nasekáme. Do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku a restujeme. Za stálého míchání nalijeme teplou vodu, mléko a tak 10 minut povaříme. Poté přidáme kopr a znova povaříme. Přidáme cukr, ocet, sůl a nakonec přilijeme smetanu. Přivedeme k bodu varu a sejmeme z plotýnky.
Ke koprové omáčce podáváme vařené brambory a natvrdo uvařená vejce.
Co jste ještě nevěděli o receptu Koprová omáčka 1
Koprová omáčka je oblíbený český pokrm, který se vyznačuje svou svěží a aromatickou chutí. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvý kopr, smetana a zahuštěná omáčka, což vytváří jemnou texturu. Tento pokrm se často podává s hovězím masem nebo vařenými vejci a knedlíky. Koprová omáčka je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí vyzkoušet tradiční českou kuchyni. Její jedinečná chuť a vůně potěší každého milovníka bylinek a lahodných omáček.