Špagety se sýrovou omáčkou

Nejlepší sýrová omáčka není nic složitého – klíčové jsou především kvalitní ingredience. Tato omáčka skvěle chutná s masem nebo grilovanou zeleninou. Ale…
Ingredience aneb co potřebujete
špagety
3 smetany ke šlehání 30%
1 lžíce hladké mouky (i více)
200 g eidamu 30%
1 trojúhelníček taveného sýru
sůl
pepř mletý
lžička oregana
1/2 lžičky tymiánu
Postup vaření podle receptu
Špagety uvaříme podle pokynů na obalu.
Do hrnce nalijeme dvě smetany a třetí smetanu smícháme s hladkou moukou. Poté tuto směs vlijeme do hrnce, všechno důkladně promícháme a dáme vařit.
Mezitím nastrouháme eidam nebo jiný sýr podle chuti. Jakmile je smetana horká, přidáme tavený sýr a dobře promícháme. Následně přidáme strouhaný sýr a mícháme, dokud omáčka nezhoustne a sýr se úplně nerozpustí.
Podle potřeby dochutíme solí, mírně opepříme a přidáme oregano a tymián. Můžeme servírovat s těstovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špagety se sýrovou omáčkou
Špagety se sýrovou omáčkou jsou oblíbeným pokrmem, který potěší milovníky italské kuchyně. Tato lahodná kombinace těstovin a krémové omáčky se sýrem nabízí bohatou chuť a výraznou aroma. Příprava je jednoduchá – špagety se uvaří do al dente, zatímco omáčka se připravuje z kvalitního sýra, smetany a koření. Můžete přidat i další ingredience, jako jsou bylinky, houby nebo šunka, aby byl pokrm ještě zajímavější. Podávejte horké, posypané parmezánem a čerstvou petrželkou pro dokonalý gastronomický zážitek!