Silvestrovská křenová omáčka

Blíží se Silvestr a Nový rok. Přemýšlíme jaké občerstvení připravit. Něco pikantního, ostrého,rychlého co můžeme servírovat teplé i studené. Dobrou volbou může být silvestrovská, křenová omáčka. Kdo by na ní neměl chuť?
Ingredience aneb co potřebujete
Polovina kostky másla
1 lžíce jemně posekané kuchyňské cibule
1 smetana ke šlehání 33% nebo 1 zakysaná smetana
500 ml hovězího vývaru nebo bujón z kostky
250 ml polotučného mléka
2-3 lžíce polohrubé mouky
špetka mletého pepře
špetka cukru
špetka soli
180 g jemně nastrouhaného křenu (kdo má rád může přidat)
1 lžička citronové šťávy - podle chuti
Postup vaření podle receptu
Také se vám sbíhají sliny. Tak honem ať je hotovo.
Připravíme si velký hrnec s vysokým dnem.
Necháme rozpustit máslo, přidáme jemně posekanou kuchyňskou cibuli a zaprášíme polohrubou moukou.
Přidáme mléko, zalijeme studeným hovězím vývarem (nebo bujón s vodou)a důkladně provaříme. Zhruba 20 - 30 minut. Potom odstavíme z plotny.
Zjemníme smetanou ke šlehání nebo zakysanou smetanou. A nakonec to nejdůležitější jemně nastrouhaný křen.
Dochutíme solí, cukrem a špetkou mletého pepře.
Babička přidávala do omáček ještě lžičku citronové šťávy. Tak ať vám chutná!
Dejte si k tomu šunku, uzené maso nebo vařené vejce. A jako přílohu houskový knedlík nebo pečivo. Nezapomeňte, že můžete podávat v omáčníku.
Dobrou chuť!
Co jste ještě nevěděli o receptu Silvestrovská křenová omáčka
Silvestrovská křenová omáčka je tradiční pokrm, který se podává během oslav příchodu nového roku. Tato lahodná omáčka má výraznou, ostrou chuť díky čerstvému křenu a je často kombinována s dalšími ingrediencemi, jako jsou smetana, máslo a citronová šťáva, které změkčují její pikantnost. Typicky se podává k uzenému masu, šunkám nebo vařenému hovězímu. Její příprava je rychlá a snadná, což ji činí ideálním doplňkem k slavnostnímu pohoštění. Silvestrovská křenová omáčka skvěle doplní každou tabuli a zahájí nový rok s chutí a tradicí.