Rajská omáčka

Oblíbená rajská omáčka. Děti ji milují. Její barvu a sladkou chuť.
Ingredience aneb co potřebujete
2 - 3 polévkových lžic cukr krupice
nové koření
sůl
skořice
cibule
bujón
ocet
210 g rajský protlak
perník strouhaný
bobkový list
hřebíček
mouka - hladká
1 l voda
černý pepř - celý
1 polévková lžíce máslo
Postup vaření podle receptu
Do hrnce si vyklepneme rajčatový protlak a naředíme vodou. Vložíme bujón, trochu strouhaného perníku a cibuli. Okořeníme.
Do menšího hrnce si dáme kousek másla a nandáme cukr. Opražený cukr dáme zpět do omáčky.
Ochutnáme a dochutíme maličko octem, cukrem. Nakonec voňavou skořicí. Zahustíme dětskou krupičkou nebo moukou. Chvilku vaříme. Servírujeme s těstovinami nebo knedlíkem a masíčkem. Mňam.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbeným pokrmem české kuchyně. Její hlavní složkou jsou rajčata, která tvoří základ lahodné omáčky. Chuť je často zvýrazněna přidáním koření, jako je nové koření, bobkový list a hřebíček. Omáčka se zpravidla podává s hovězím nebo vepřovým masem a knedlíky či těstovinami. Rajská omáčka je známá svou jemnou, nasládlou chutí, kterou si oblíbily jak děti, tak i dospělí. Recepty se mohou lišit podle regionu a rodinných tradic, ale základem zůstává vždy kvalitní rajčatová passata nebo protlak.