Rajská omáčka

Rajská omáčka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oblíbená rajská omáčka. Děti ji milují. Její barvu a sladkou chuť.

Ingredience aneb co potřebujete

2 - 3 polévkových lžic cukr krupice
nové koření
sůl
skořice
cibule
bujón
ocet
210 g rajský protlak
perník strouhaný
bobkový list
hřebíček
mouka - hladká
1 l voda
černý pepř - celý
1 polévková lžíce máslo

Postup vaření podle receptu

Do hrnce si vyklepneme rajčatový protlak a naředíme vodou. Vložíme bujón, trochu strouhaného perníku a cibuli. Okořeníme.

Do menšího hrnce si dáme kousek másla a nandáme cukr. Opražený cukr dáme zpět do omáčky.

Ochutnáme a dochutíme maličko octem, cukrem. Nakonec voňavou skořicí. Zahustíme dětskou krupičkou nebo moukou. Chvilku vaříme. Servírujeme s těstovinami nebo knedlíkem a masíčkem. Mňam.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rajská omáčka

Rajská omáčka je oblíbeným pokrmem české kuchyně. Její hlavní složkou jsou rajčata, která tvoří základ lahodné omáčky. Chuť je často zvýrazněna přidáním koření, jako je nové koření, bobkový list a hřebíček. Omáčka se zpravidla podává s hovězím nebo vepřovým masem a knedlíky či těstovinami. Rajská omáčka je známá svou jemnou, nasládlou chutí, kterou si oblíbily jak děti, tak i dospělí. Recepty se mohou lišit podle regionu a rodinných tradic, ale základem zůstává vždy kvalitní rajčatová passata nebo protlak.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Omáčky
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rajská omáčka.

Přidat komentář