Výborná křenová omáčka

Výborná křenová omáčka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Recept na rychlou a výbornou křenovou omáčku.

Ingredience aneb co potřebujete

120 - 200 g křen
200 ml smetana
200 ml mléko
2 ks cibule
1 lžička mletý pepř
1 lžička sůl
150 g máslo
3 lžíce hladká mouka
1 kostka vývar
600 ml voda

Postup vaření podle receptu

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou zasypeme hladkou moukou. Osmahneme a zalijeme vodou s mlékem, do které vložíme kostičku vývaru. Povaříme 15 minut, aby cibulka změkla, pokud by někomu vadila, může použít mixér.

Nakonec přidáme smetanu, ochutíme solí a pepřem a povaříme 2 minuty. Vypneme, přidáme nastrouhaný čerstvý křen podle chuti.

Výbornou křenovou omáčku doporučujeme podávat s houskovým knedlíkem a uzeným masem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Výborná křenová omáčka

Výborná křenová omáčka je skvostným gastronomickým zážitkem, který dodává pokrmům jedinečnou chuť. Její pikantní a osvěžující aroma z křenu dokonale ladí s masovými jídly, jako je hovězí nebo vepřové. Tato omáčka se skvěle hodí také k rybám či bramborům. Příprava je jednoduchá a rychlá, stačí smíchat strouhaný křen s kvalitní smetanou, citronovou šťávou a kořením dle chuti. Výsledkem je lahodný doplněk, který obohatí každý stůl a potěší milovníky výrazných chutí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Omáčky
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Výborná křenová omáčka.

Přidat komentář