Studená bylinková omáčka

Uvaříme dva žloutky, které pak rozmačkáme a smícháme se dvěma syrovými žloutky. Přidáme pepř, hořčici a pomalu přiléváme olivový olej za stálého míchání.
Ingredience aneb co potřebujete
4 žloutky
3 dl olivového oleje
1 lžíce hořčice
5 lžic bílého jogurtu
1 lžíce kapary
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce kopru
1 lžíce estragonu
1 lžíce petrželky
1 lžíce pažitky
1 sladkokyselá okurka
mletý černý pepř
Postup vaření podle receptu
Dva uvařené žloutky rozmačkáme a smícháme je se dvěma syrovými žloutky.
Do směsi přidáme pepř, hořčici a pomalu vléváme olivový olej, přičemž stále mícháme.
Poté přidáme jogurt a ocet, přimícháme bylinky a jemně nasekané kapary a okurku.
Vše důkladně promícháme, až získáme hladkou krémovou omáčku.
Servírujeme k chladným pečeným masům, rybám a salátům.
Co jste ještě nevěděli o receptu Studená bylinková omáčka
Studená bylinková omáčka je osvěžující příloha, která skvěle doplňuje různé pokrmy. Je vyrobena z čerstvých bylinek, jako jsou petržel, pažitka nebo bazalka, smíchaných s jogurtem nebo zakysanou smetanou. Tato omáčka je nejen chutná, ale i zdravá, plná vitaminů a minerálů. Perfektně se hodí k masu, zelenině nebo jako dip k zeleninovým tyčinkám. Její svěží chuť dodává pokrmům na lehkosti a rozmanitosti, což z ní činí oblíbenou volbu v teplých měsících.