Boloňská omáčka

Boloňská omáčka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Milovníci těstovin určitě ocení boloňskou omáčku.

Ingredience aneb co potřebujete

3 polévková lžíce olej - olivový
3 sklenice rajčatový protlak (boloňská omáčka)
1 polévková lžíce sójová omáčka
5 stroužků kvalitní česnek
2 lžíce pepř - drcený
4 kávové lžičky vegeta
1/2 kg hovězí maso - mleté
sůl
2 ks cibule
5 - 8 lístků bazalka
1/2 hrstě sušená bazalka
1/2 hrstě sušené oregano

Postup vaření podle receptu

Natrháme si bazalku, omyjeme ji a na prkénku ji rozkrájíme. Oloupeme česnek a cibuli. Vezmeme si mixér a cibuli rozmixujeme na malé kousky. To samé s česnekem.

Do hrnce si nalijeme olej. Přisypeme cibuli. Po chvilce vložíme mleté hovězí. Opepříme. Povaříme a pokapeme sójovou omáčkou.

Nandáme vegetu. Vysypeme pokrájený česnek a vlijeme rajčatovou omáčku (možno i boloňskou)

Ochutnáme a popř. osolíme. Vaříme.

Nakonec vmícháme umyté oregano a bazalku.

Servírujeme na těstoviny. Můžeme zasypat sýrem a ozdobit listy bazalky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Boloňská omáčka

Boloňská omáčka, známá také jako ragú alla bolognese, pochází z italského města Bologna. Tato bohatá masová omáčka se tradičně připravuje z mletého hovězího masa, pancetty, cibule, mrkve a celeru. Přidává se víno, mléko nebo smetana a rajčatový protlak pro vyváženou chuť. Pomalu se vaří, aby se všechny ingredience dobře spojily a vytvořily hlubokou, bohatou chuť. Podává se nejčastěji s těstovinami, jako jsou tagliatelle, i když mimo Itálii je oblíbená i špagetová verze. Je to klasický pokrm, který uspokojí milovníky tradiční italské kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Omáčky
Štítky: italská kuchyně, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Boloňská omáčka.

Přidat komentář