Rýžové nudle s rajčatovo-tuňákovou omáčkou

Nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky a osmahneme je na oleji. Poté přidáme nakrájená rajčata z konzervy, sušená rajčata a olivy. Osolíme a opepříme a vaříme na mírném ohni.
Ingredience aneb co potřebujete
1 plechovka tuňáka v oleji
1 plechovka sekaných rajčat
1 cibule
2-3 stroužky česneku
5-6 sušených rajčat
cca 50 g černých oliv
2-3 lžíce olivového oleje
3 lžíce smetany na vaření
sůl
pepř
malá špetka cukru
rýžové nudle
strouhaný parmazán
Postup vaření podle receptu
Cibuli a česnek nasekáme a osmažíme na oleji. Poté přidáme konzervovaná rajčata, nakrájená sušená rajčata a olivy.
Ochuťte solí a pepřem a na nízkém ohni dusíme přibližně 10 minut. Poté přidejte smetanu a scezeného tuňáka a krátce povařte.
Nudle uvaříme podle instrukcí. Omáčku osladíme trochou cukru a podle potřeby osolíme. Servírujeme ji s uvařenými nudlemi a posypeme sýrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rýžové nudle s rajčatovo-tuňákovou omáčkou
Rýžové nudle s rajčatovo-tuňákovou omáčkou jsou lahodným pokrmem, který spojuje chuť Středomoří a asijské kuchyně. Rýžové nudle mají jemnou texturu, která skvěle ladí s bohatou a aroma rajčatovo-tuňákovou omáčkou. Tato omáčka je plná vitaminů díky zralým rajčatům a živin z kousků tuňáka, což z ní činí výživný a chutný pokrm. Je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři, kterou si zamilují všichni milovníci těstovin a ryb. Pochutnejte si na této jedinečné kombinaci chutí!