Žampionová omáčka se zakysanou smetanou

Oloupeme si cibuli a najemno nakrájíme. Oloupané žampióny nakrájíme na plátky.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g žampiony
1 ks větší cibule
1/2 lžičky mletý pepř
1 kelímek zakysaná smetana (200 g)
sůl
1 lžíce drcený kmín
mléko
3 lžíce olej
1 - 2 lžic citronová šťáva
těstíčko 200 ml mléko
1 lžíce hladká mouka
Postup vaření podle receptu
Do hrnce s rozehřátým olejem vsypeme cibuli a osmažíme dozlatova. K tomu pak přidáme žampióny, posypeme kmínem, zakapeme citrónovou šťávou a osolíme, opepříme. Takto promícháme a necháme pod pokličkou asi tak 20minut podusit. Podle potřeby pak podléváme mlékem, aby se žampióny nepřipalovaly.
Po 20minutách přidáme zakysanou smetanu, kterou v omáčce důkladně rozmícháme a opět přivádíme k varu. Stranou si rozmícháme mouku s mlékem a pak vléváme do omáčky. Takto děláme ještě asi 10minut. Podle potřeby dosolíme, opepříme.
Omáčku podáváme nejlépe k jídlům s houskovým knedlíkem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Žampionová omáčka se zakysanou smetanou
Žampionová omáčka se zakysanou smetanou je lahodný pokrm, který se skvěle hodí k různým druhům mas a těstovin. Při její přípravě se nejprve čerstvé žampiony očistí a nakrájí na plátky. Na másle se pak osmaží cibule a poté se přidají žampiony. Po krátkém restování se směs zalije vývarem a nechá se chvíli dusit. Nakonec se přidá zakysaná smetana, která omáčce dodá jemnost a krémovou konzistenci. Pro chuť je možné přidat česnek, bylinky či citronovou šťávu. Podávejte s těstovinami nebo rýží pro kompletní a chutný pokrm.