Játrová omáčka na slanině

Nadrobno nakrájenou slaninu dáme rozpálit na pánvi. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, kmín a osmahneme. K tomu přidáme na kostičky nakrájená játra, které zlehka osmahneme, poté podlijeme částí vývaru a opepříme. Přikryté pak dusíme doměkka.
Ingredience aneb co potřebujete
1 l hovězí vývar nebo vývar z bujonu
200 g anglická slanina vcelku
500 g vepřová játra
1 ks velká cibule
podle chuti celý kmín
pepř nebo pepřové koření
sůl
podle potřeby hladká mouka
Postup vaření podle receptu
Když játra změkly, tak dolijeme zbytkem vývaru, pochvíli vaření, játra vyndáme. Polovinu rozmixujeme a přidáme do přecezené omáčky. Tady můžeme přidat buď Podravku nebo osolíme. Začneme vařit, přimícháme mouku s vodou na zahuštění. Mícháme na malém ohni asi tak 10minut.
Jako poslední vložíme zbytek jater a necháme v omáčce chvíli prohřát.
Játrovou omáčku podáváme s rýží.
Co jste ještě nevěděli o receptu Játrová omáčka na slanině
Játrová omáčka na slanině je tradiční české jídlo, které spojuje bohatou chuť jater a slaniny. Tato omáčka se často připravuje jako příloha k těstovinám nebo knedlíkům, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Slanina dodává omáčce nezaměnitelný úder a texturu, zatímco játra poskytují jemnost a výživnost. Je to oblíbený pokrm, který se těší uznání v mnoha domácnostech, zvláště během chladnějších měsíců, kdy zahřeje a potěší. Podávejte ji s čerstvým pečivem nebo bramborami pro dokonalý zážitek.