Rychlý houskový knedlík

Pojďme si připravit rychlý houskový knedlík.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks vajíčko
0,5 sáčku prášek do pečiva
0,2 - 0,3 l voda s bublinkami
1 ks pečiva (např. rohlík, houska, chléb)
2 kávové lžičky sůl
750 g mouka - hrubá
Postup vaření podle receptu
Výborný recept, který potěší milovníky české kuchyně.
Do hrnce si napustíme vodu, trochu osolíme a dáme vařit.
Na prkénku si rozkrájíme pečivo na malé kostičky a nandáme do větší nádoby.
Přidáme hrubou mouku a prášek do pečiva. Vyklepneme jedno vajíčko. Osolíme. Promícháme.
Postupně přilijeme vodu s bublinkami.
Znovu promícháme, aby se propojily všechny suroviny. Těsto odložíme stranou.
Na posypaném vále si vytvoříme z těsta šišky a ty ponoříme do vroucí vody.
Knedlíky se budou vařit zhruba půl hodiny. Vyndáme je, propíchneme párkrát vidličkou a nití nebo kráječem rozkrájíme. K tomu podáváme např.vepřové maso s omáčkou.
Přeji dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlý houskový knedlík
Rychlý houskový knedlík je oblíbenou českou přílohou, kterou si můžete snadno připravit doma. Tento knedlík se vyznačuje svou jednoduchostí a rychlou přípravou, která nezabere mnoho času. Stačí smíchat několik základních surovin, jako je mouka, mléko a houska, a nechat je chvíli odpočinout. Následně směs zavineme do vlhkého hadříku a vaříme ve vodě, dokud knedlík není hotový. Rychlý houskový knedlík je ideální například k omáčkám nebo pečeným masům, díky své nadýchané a vláčné konzistenci.