Pizza Margherita

Pizza Margherita
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vykynuté těsto rozdělíme na části o hmotnosti 200 g na jednu porci a vytvoříme korpusy na plechy. To je má oblíbená varianta – potřeme je ostrým kečupem a…

Ingredience aneb co potřebujete

400 ml vody
špetka cukru
špetka soli
700 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup vaření podle receptu

Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky po 200 g, z kterých vytvoříme korpusy na plechu. Osobně mám nejraději, když je potřeme pikantním kečupem a na pánvi přidáme zchladlou směs kuřecích nudliček se zeleninou.

Pečeme v horkovzdušné troubě na 250°C přibližně 10 minut. Prvních 5 minut pečeme pouze těsto pokapané olejem, poté přidáme náplň a ještě 5 minut dopékáme. Okraje by měly mít zlatavou barvu.

Původní recept na tuto pizzu obsahuje 6 polévkových lžic rajčatové omáčky, 1 šálek oloupaných rajčat, 1 lžíci olivového oleje, 1 velký stroužek česneku nakrájený na jemno, 1/4 čajové lžičky chilli papriček, 1/2 čajové lžičky sušené dobromysli, 1/4 čajové lžičky cukru, 1/4 čajové lžičky soli a pepř podle chuti. Všechny ingredience se smíchají a vaří asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Poté se nechá vychladnout a nanese na předpečený těsto. Na vrch se přidá 1 šálek hrubě nastrouhané mozzarelly a čtvrt šálku ricotty, přičemž množství je na tři pizzy o hmotnosti 200 g. Každý si ji může upravit podle vlastních preferencí.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pizza Margherita

Pizza Margherita je klasický italský pokrm, který vznikl v Neapoli. Je známá svou jednoduchou chutí a skládá se z několika základních ingrediencí: tenkého těsta, čerstvých rajčat, mozzarella sýra a bazalky. Tato pizza byla pojmenována po italské královně Margherita Savojské, která ji vychutnala během návštěvy města. Kombinace červené rajčatové omáčky, bílého sýra a zelené bazalky symbolizuje italskou vlajku. Pizza Margherita je oblíbená pro svou lehkost a svěžest, a proto je ideální volbou pro milovníky italské kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pizza
Štítky: vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, levné, snadný, pro začátečníky, pečení, dětská oslava, večírky a oslavy, kynutí, pizzy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pizza Margherita.

Přidat komentář