Pizza Margherita
Vykynuté těsto rozdělíme na části o hmotnosti 200 g na jednu porci a vytvoříme korpusy na plechy. To je má oblíbená varianta – potřeme je ostrým kečupem a…
Ingredience aneb co potřebujete
400 ml vody
špetka cukru
špetka soli
700 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
Postup vaření podle receptu
Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky po 200 g, z kterých vytvoříme korpusy na plechu. Osobně mám nejraději, když je potřeme pikantním kečupem a na pánvi přidáme zchladlou směs kuřecích nudliček se zeleninou.
Pečeme v horkovzdušné troubě na 250°C přibližně 10 minut. Prvních 5 minut pečeme pouze těsto pokapané olejem, poté přidáme náplň a ještě 5 minut dopékáme. Okraje by měly mít zlatavou barvu.
Původní recept na tuto pizzu obsahuje 6 polévkových lžic rajčatové omáčky, 1 šálek oloupaných rajčat, 1 lžíci olivového oleje, 1 velký stroužek česneku nakrájený na jemno, 1/4 čajové lžičky chilli papriček, 1/2 čajové lžičky sušené dobromysli, 1/4 čajové lžičky cukru, 1/4 čajové lžičky soli a pepř podle chuti. Všechny ingredience se smíchají a vaří asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Poté se nechá vychladnout a nanese na předpečený těsto. Na vrch se přidá 1 šálek hrubě nastrouhané mozzarelly a čtvrt šálku ricotty, přičemž množství je na tři pizzy o hmotnosti 200 g. Každý si ji může upravit podle vlastních preferencí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pizza Margherita
Pizza Margherita je klasický italský pokrm, který vznikl v Neapoli. Je známá svou jednoduchou chutí a skládá se z několika základních ingrediencí: tenkého těsta, čerstvých rajčat, mozzarella sýra a bazalky. Tato pizza byla pojmenována po italské královně Margherita Savojské, která ji vychutnala během návštěvy města. Kombinace červené rajčatové omáčky, bílého sýra a zelené bazalky symbolizuje italskou vlajku. Pizza Margherita je oblíbená pro svou lehkost a svěžest, a proto je ideální volbou pro milovníky italské kuchyně.

Tomáš Rohlena