Houbová pizza
Z mouky, prášku do pečiva, vajec, oleje, soli a mléka vytvoříme těsto. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku. Houby nakrájíme...
Ingredience aneb co potřebujete
30 dkg mouka hladká
1 vajíčko
1 lžička soli
2 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
trochu mléka
Na náplň
30 dkg hub
2 vajíčka
1 cibule
máslo nebo sádlo pod houby
sůl
pepř
trochu drceného kmínu
strouhaný sýr na posypání
Postup vaření podle receptu
Z mouky smíchané s práškem do pečiva, vejci, olejem, solí a mlékem vytvoříme těsto.
Cibuli nakrájíme na malé kousky a na tuku ji osmahneme.
Nakrájené houby osmahneme na cibuli a podusíme. Poté přidáme sůl, pepř a kmín a dobře promícháme.
Těsto nalijeme do menšího plechu nebo kulaté formy, kterou jsme vymazali tukem.
Na dno dáme zchladlé houby a přelijeme je rozšlehanými vejci.
Pokryjeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě na 200°C, dokud nezíská zlatavou barvu. Pizza chutná výborně jak teplá, tak i studená.
Co jste ještě nevěděli o receptu Houbová pizza
Houbová pizza je lahodným pokrmem, který potěší milovníky hub a italské kuchyně. Těsto je obvykle tenké a křupavé, pokryté bohatou rajčatovou omáčkou a roztaveným sýrem. Hlavními hvězdami této pizzy jsou čerstvé houby, jako jsou žampiony, hříbky nebo lišky, které dodávají nejen vynikající chuť, ale i aroma. Tato pizza se často posypává bylinkami, jako je oregano nebo bazalka, což umocňuje její jemnost. Houbová pizza je ideálním pokrmem pro vegetariány a skvělou volbou na rodinné večeře či přátelské setkání.

Tomáš Rohlena