Jednoduchý bramborový salát bez majonézy

Jednoduchý bramborový salát bez majonézy
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 1

Udělejte si lehký bramborový salát s mírně kyselou zálivkou. Skvěle se hodí jako chutná příloha k masovým pokrmům a díky výborné chuti…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg brambor
sůl
pepř
150 ml vody
6 lžiček cukru krystal
4 lžičky octa
2-3 lžíce oleje
1 cibule (střední)

Postup vaření podle receptu

Brambory uvaříme, necháme je vychladnout a oloupeme. Pak je nakrájíme na kostky a ochutíme solí a pepřem.

Připravíme zálivku, ideálně den předem. Smícháme vodu se špetkou soli a cukrem a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

Následně vmícháme ocet a jemně nakrájenou cibuli.

Brambory promícháme s olejem a následně přidáme zálivku.

Dáme tomu chvíli čas.

Co jste ještě nevěděli o receptu Jednoduchý bramborový salát bez majonézy

Jednoduchý bramborový salát bez majonézy je osvěžující a lehkou alternativou ke klasickému salátu. Skládá se z vařených brambor, čerstvé zeleniny, jako jsou okurky, papriky a cibule, a je dochucený olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Tento salát je ideální jako příloha k hlavním jídlům nebo jako samostatný pokrm během teplých letních měsíců. Je nejen chutný, ale také zdravý a plný vitamínů, což ho činí oblíbenou volbou pro ty, kteří se chtějí stravovat lehčeji.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (34 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Salát
Štítky: Zelenina, oběd, snadné, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, slovenská, podzimní, zimní recepty, saláty, sladkokyselé

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Jednoduchý bramborový salát bez majonézy.

Přidat komentář