Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Pikantní pomazánka je ideální volbou pro ty, kteří mají rádi ostré večeře nebo svačiny. Skvěle si ji vychutnáte na chlebu i na zdravějších rohlících. Škvarky se sádlem dodají…

Ingredience aneb co potřebujete

150 g škvarků
1 lžíce sádla
2 Ljutěnice (možno vynechat)
2 lžíce Harissy
3 sterilované papriky kozí rohy
1 kyselá okurka
1 vejce natvrdo
1 cibule
2 stroužky česneku
1 špetka soli

Postup vaření podle receptu

Škvarky dáme do mixéru spolu se sádlem, nakrájenými kozími rohy, okurkou, česnekem, cibulí a vařeným vejcem, a umixujeme to na požadovanou hustotu.

Přidáme sůl a podle chuti můžeme ještě po ochutnání přimíchat Harissu, pokud si přejeme, aby pomazánka byla opravdu pálivá.

Servírujeme s chlebem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka


Pikantní škvarková pomazánka je vynikající delikatesa, která je oblíbená v české kuchyni. Je vyrobena ze škvarků, které jsou dochuceny kořením a aromatickými bylinkami, což jí dodává výraznou a pikantní chuť. Tato pomazánka se skvěle hodí na čerstvý chléb nebo jako doplněk k různým pokrmům. Je ideální na slavnostní stoly i pro rychlou snídani či svačinu. Pokud máte rádi výrazné chutě, pikantní škvarková pomazánka vás jistě potěší!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (40 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pomazánka
Štítky: svačina, snadné, rychlé, běžný den, levné, česká, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, zimní recepty, pikantní, večírky a oslavy, pomazánky, pálivé, silvestr, masové, do 10 minut

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pikantní škvarková pomazánka.

Přidat komentář