Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 1

Pro rychlou a snadnou svačinu si můžeme udělat skvělou tuňákovou pomazánku. Stačí důkladně smíchat všechny ingredience a nechat…

Ingredience aneb co potřebujete

160 g tuňáka v oleji (2 plechovky)
1 středně velká cibule
2 lžíce majonézy (nejlépe light)
2 lžíce hořčice
1 lžíce kečupu
1 vejce
50 g taveného sýra
sůl
mletý pepř

Postup vaření podle receptu

Vejce vaříme vřící vodě přibližně 10 minut, aby zpěnilo. Následně je rychle ochladíme ponořením do studené vody, počkáme, až vychladnou, a poté je oloupeme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, poté ji vložíme do mísy.

Do směsi přidáme tuňáka z konzervy a vylijeme olej.

Vejce uvaříme a nastrouháme, poté přidáme ostatní suroviny a důkladně vše smícháme.

Dochutíme solí a pepřem podle vlastního uvážení.

Pomazánka chutná nejlépe, když ji necháme den odpočívat v lednici.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka je oblíbený pokrm, který se skvěle hodí na chlebíčky nebo k zakousnutí s čerstvým pečivem. Její příprava je rychlá a snadná – stačí smíchat konzervovaného tuňáka s majonézou, hořčicí a cibulkou. Můžete ji obohatit o bylinky, jako je kopr nebo petržel, což dodá jídlu svěží chuť. Tato pomazánka je nejen chutná, ale také zdravá, neboť tuňák je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a bílkoviny. Ideální volba pro rychlou svačinu nebo občerstvení při společenských akcích!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (35 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pomazánka
Štítky: svačina, vaření, snadné, rychlé, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, do 20 minut, večírky a oslavy, pomazánky, studená kuchyně, rybí, silvestr

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pomazánka z tuňáka.

Přidat komentář