Pomazánka z tuňáka

Pro rychlou a snadnou svačinu si můžeme udělat skvělou tuňákovou pomazánku. Stačí důkladně smíchat všechny ingredience a nechat…
Ingredience aneb co potřebujete
160 g tuňáka v oleji (2 plechovky)
1 středně velká cibule
2 lžíce majonézy (nejlépe light)
2 lžíce hořčice
1 lžíce kečupu
1 vejce
50 g taveného sýra
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Vejce vaříme vřící vodě přibližně 10 minut, aby zpěnilo. Následně je rychle ochladíme ponořením do studené vody, počkáme, až vychladnou, a poté je oloupeme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, poté ji vložíme do mísy.
Do směsi přidáme tuňáka z konzervy a vylijeme olej.
Vejce uvaříme a nastrouháme, poté přidáme ostatní suroviny a důkladně vše smícháme.
Dochutíme solí a pepřem podle vlastního uvážení.
Pomazánka chutná nejlépe, když ji necháme den odpočívat v lednici.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pomazánka z tuňáka
Pomazánka z tuňáka je oblíbený pokrm, který se skvěle hodí na chlebíčky nebo k zakousnutí s čerstvým pečivem. Její příprava je rychlá a snadná – stačí smíchat konzervovaného tuňáka s majonézou, hořčicí a cibulkou. Můžete ji obohatit o bylinky, jako je kopr nebo petržel, což dodá jídlu svěží chuť. Tato pomazánka je nejen chutná, ale také zdravá, neboť tuňák je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a bílkoviny. Ideální volba pro rychlou svačinu nebo občerstvení při společenských akcích!