Guacamole

Avokádo se v poslední době těší rostoucí popularitě. Díky svému obsahu zdravých tuků a bohatství minerálů se považuje za výbornou potravinu. Je důležité…
Ingredience aneb co potřebujete
2 zralá avokáda
6 lžiček citrónové nebo limetkové šťávy
2 menší rajčata
3 červené cibule
1 pálivá paprička
1 hrst lístků koriandru
2 stroužky česneku
1/2 lžičky soli
1 špetka pepře mletého
Postup vaření podle receptu
Avokádo překrojíme na půl, odstraníme pecku a vydlabeme dužninu. Poté ji rozmačkáme vidličkou.
Rajčata vydlabeme, nakrájíme na malé kousky a smícháme s avokádem.
Odloupneme cibuli a nasekáme ji na drobno. Pálivou papričku zbavíme semen a také ji jemně nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
K avokádu přidáme cibuli, pálivou papričku, prolisovaný česnek a koriandr. Osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou a důkladně promícháme.
Necháme to odpočinout v lednici nebo na chladném místě a servírujeme s opékaným bílým toastovým chlebem nebo s tortillovými chipsy.
Co jste ještě nevěděli o receptu Guacamole
Guacamole je tradiční mexický dip vyrobený z avokáda, limetkové šťávy, cibule, rajčat a koriandru. Tento krémový pokrm je oblíbený po celém světě jako příloha k tortilám, nachos nebo jako součást různých salátů a tacos. Guacamole je bohaté na zdravé tuky, vitamíny a minerály, což z něj činí nejen chutnou, ale i výživnou volbu. Jeho lahodná chuť a hedvábná textura ho činí ideálním pro sdílení na oslavách nebo předkrmech.