Pomazánka z droždí

Namočíme strouhanku do mléka a rozšleháme vejce. Na másle osmahneme cibuli do zlatova, poté přidáme strouhanku, droždí a vejce. Vaříme na mírném ohni...
Ingredience aneb co potřebujete
2 lžíce másla
1 cibule
20 g strouhanky
100 ml mléka
100 g čerstvých kvasnic
2 vejce
sůl
pepř
1 lžíce plnotučné hořčice
petrželka
Postup vaření podle receptu
Strouhanku ponoříme do mléka. Vejce důkladně vyšleháme.
Na másle osmažíme cibuli dozlatova, potom přimícháme strouhanku, kvasnice a vejce.
Na mírném ohni mícháme, dokud směs neztvrdne.
Pozastavíme vaření a přidáme hořčici a petržel.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pomazánka z droždí
Pomazánka z droždí je chutná a zdravá varianta pomazánky, která se dokonale hodí na chléb nebo pečivo. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé droždí, máslo, tvaroh a koření, což vytváří jemnou a smetanovou konzistenci. Tato pomazánka je oblíbená pro svou jedinečnou chuť a výživové hodnoty, které nabízejí vitamíny a minerály. Příprava je jednoduchá a rychlá, takže je ideální na snídani nebo svačinu. Vyzkoušejte ji například s čerstvou zeleninou nebo jako součást obložených chlebíčků!