Pomazánka z droždí

Pomazánka z droždí
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 1

Namočíme strouhanku do mléka a rozšleháme vejce. Na másle osmahneme cibuli do zlatova, poté přidáme strouhanku, droždí a vejce. Vaříme na mírném ohni...

Ingredience aneb co potřebujete

2 lžíce másla
1 cibule
20 g strouhanky
100 ml mléka
100 g čerstvých kvasnic
2 vejce
sůl
pepř
1 lžíce plnotučné hořčice
petrželka

Postup vaření podle receptu

Strouhanku ponoříme do mléka. Vejce důkladně vyšleháme.

Na másle osmažíme cibuli dozlatova, potom přimícháme strouhanku, kvasnice a vejce.

Na mírném ohni mícháme, dokud směs neztvrdne.

Pozastavíme vaření a přidáme hořčici a petržel.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pomazánka z droždí

Pomazánka z droždí je chutná a zdravá varianta pomazánky, která se dokonale hodí na chléb nebo pečivo. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé droždí, máslo, tvaroh a koření, což vytváří jemnou a smetanovou konzistenci. Tato pomazánka je oblíbená pro svou jedinečnou chuť a výživové hodnoty, které nabízejí vitamíny a minerály. Příprava je jednoduchá a rychlá, takže je ideální na snídani nebo svačinu. Vyzkoušejte ji například s čerstvou zeleninou nebo jako součást obložených chlebíčků!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.0/5 (25 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pomazánka
Štítky: svačina, restování, snadné, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, zdravé, do 30 minut, pomazánky, drožďové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pomazánka z droždí.

Přidat komentář