Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kdo by se vařil s náročnou večeří, když je venku tak pěkné počasí. Udělejme si vajíčkovou pomazánku ze surovin, co má každý doma.

Ingredience aneb co potřebujete

2 polévková lžíce majonéza
1-2 špetky sůl
5 ks vajíčka
1-2 špetky černý pepř - mletý
2 stroužky kvalitní česnek

Postup vaření podle receptu

Česnek si oloupeme a dva prolisované stroužky dáme do mísy.

Na sporák dáme hrnec s vodou a vložíme vejce, která uvaříme natvrdo. Připravíme si kráječ na vejce. Po uvaření vložíme do kráječe a vejce rozkrájíme. Vysypeme do mísy.

Okořeníme a osolíme. Přidáme dvě lžíce majonézy.

Zamícháme a máme hotovo. Prostřeme si hezky stůl. Připravíme pečivo. K tomu si můžeme dát pár cherry rajčátek a můžeme podávat večeři.

Dobrou chuť.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka je oblíbený pokrm, který se často připravuje na snídaně či svačiny. Základními ingrediencemi jsou vařená vejce, majonéza nebo máslo a hořčice. Dále se přidávají jemně nakrájená cibule a pažitka pro zvýraznění chuti. Vše se důkladně promíchá, případně dochutí solí a pepřem. Pomazánka se nejčastěji podává na čerstvém chlebu nebo rohlíku. Jednoduchost přípravy a lahodná chuť činí z vajíčkové pomazánky populární volbu nejen doma, ale i na různých slavnostních událostech a piknicích.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Velikonoce, Pomazánka
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, pomazánka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vajíčková pomazánka.

Přidat komentář