Skvělá vajíčková pomazánka

Skvělá vajíčková pomazánka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Často si klademe otázku co uvařit k večeři. Inspirací vám může být skvělá vajíčková pomazánka.

Ingredience aneb co potřebujete

8 vajec
1 kuchyňská cibule
2 sýr - měkký
1 polévková lžíce plnotučná hořčice
1ks tatarská omáčka
60 g máslo

Postup vaření podle receptu

Můžeme jí namazat na bagetu, chléb a ozdobit zeleninou.

Nejprve si dáme vařit vejce na tvrdo, zhruba 10 minut. Potom je vložíme do studené vody a oloupeme.

Vyloupneme žloutky a nastrouháme je na jemném struhadle. To uděláme ve vyšší míse.

Ukrojíme a vložíme do mísy kousek másla a nandáme tatarskou omáčku podle svého uvážení.

Nakonec vložíme sýry a plnotučnou hořčici.

Všechny ingredience promícháme.

Abychom dosáhli jemné konzistence použijeme ruční šlehač a suroviny ušleháme.

Na prkýnku si nakrájíme na malinké kousky bílky a kuchyňskou cibuli. Můžete použít i struhadlo.

Přidáme do mísy k základu. Všechny suroviny důkladně promícháme a můžeme podávat. A nezapomeňte i na zeleninu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Skvělá vajíčková pomazánka

Skvělá vajíčková pomazánka je oblíbená pochoutka, která zaujme svou jednoduchostí i chutí. Hlavními ingrediencemi jsou vařená vejce, majonéza, hořčice, sůl a pepř. Vše se pečlivě promíchá do hladké konzistence, kterou můžete ozvláštnit přidáním pažitky nebo jarní cibulky. Pomazánka je ideální na čerstvý chléb nebo jako součást obložených chlebíčků. Vhodná je jak na snídani, tak i jako pohoštění pro návštěvy. Její příprava je rychlá a jednoduchá, takže si ji můžete dopřát kdykoliv máte chuť na něco chutného a výživného.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Velikonoce, Pomazánka
Štítky: vegetariánský recept, slovenská kuchyně, pomazánka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Skvělá vajíčková pomazánka.

Přidat komentář