Vaječný salát

Vaječný salát
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vejce uvařené natvrdo, nadrobno nakrájíme. K nim pak najemno nastrouháme křen, najemno nakrájenou cibulku, majonézu, hořčici, zlehka můžeme zaprášit červenou paprikou a osolíme. Takto promícháme a odkládáme do lednice uležet.

Ingredience aneb co potřebujete

6 - 10 ks vejce natvrdo
1 - 2 ks cibule
1 ks menší křen
1 lžíce hořčice
100 g šunka
1 sklenka majonéza
na ozdobu čerstvá pažitka
podle chuti klobáska
chery rajčátka
1/4 lžičky mletá sladká paprika
sůl

Postup vaření podle receptu

Salát podáváme na větším talíři, obložený dokola nakrájenou klobásou, cherry rajčátky, plátky šunky a posypeme nasekanou pažitkou. K tomu přikusujeme čerstvé pečivo.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vaječný salát

Vaječný salát je oblíbený pokrm, který se skládá z vařených vajec, majonézy a různých dalších ingrediencí, jako jsou zelenina, hořčice či bylinky. Tento salát je výživný a plný bílkovin, což z něj činí ideální svačinu nebo přílohu. Je skvělý na chlebíčky, sendviče nebo jako samostatný pokrm. Vaječný salát lze snadno upravit podle chuti přidáním různých přísad, jako jsou cibule, okurky nebo avokádo. Rychlá příprava a lahodná chuť dělají z vaječného salátu oblíbenou volbu pro rodinné oslavy a pikniky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Chuťovky, Předkrm, Pomazánka, Salát
Štítky: slovenská kuchyně, salát

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vaječný salát.

Přidat komentář