Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Uvařená vajíčka natvrdo oloupeme a nastrouháme je do mísy spolu se sýrem, jako je gouda nebo horácký. Můžeme použít jak jemné, tak hrubé struhadlo.
Ingredience aneb co potřebujete
3 natvrdo vařená vejce
120 g tvrdého sýru
120 g šunky od kosti (nebo dušené)
cca 3 stroužky česneku (dle chuti a ostrosti)
cca 150 g majonézy, dle hustoty (nebo zakysané smetany)
sůl
pepř mletý
Postup vaření podle receptu
Vařená vejce natvrdo oloupeme a nastrouháme do misky spolu se sýrem, například goudou nebo horáckým. Můžeme použít jak jemné, tak hrubé struhadlo, podle našich preferencí. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, nakrájenou šunku, osolíme a opepříme. Poté podle chuti a požadované konzistence pomazánky vmícháme majonézu, kterou můžeme kombinovat se zakysanou smetanou, pokud chceme pomazánku udělat lehčí.
Po pečlivém promíchání necháme pomazánku chvilku odpočívat v chladu a můžeme ji servírovat.
Servírujeme s čerstvým chlebem nebo pečivem, například na plátcích veky nebo rohlíků. K ozdobení stačí sezonní zelenina podle našich preferencí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem
Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem je lahodná a vydatná pochoutka, ideální pro snídani nebo jako chuťovka na chlebíčky. Kombinace jemně vařených vajec, česneku, kvalitní šunky a taveného sýra vytváří krásně krémovou konzistenci a výraznou chuť. Pomazánka se skvěle hodí i na oslavy nebo rodinné setkání. Doporučuje se podávat s čerstvým pečivem a ozdobit zelenou petrželkou pro osvěžení. Je to rychlý, jednoduchý a chutný recept, který si oblíbí celý rodina.