Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Jednoduchý recept na škvarkovou pomazánku.

Ingredience aneb co potřebujete

20 dkg škvarky
2 ks sterilované okurky
25 dkg měkký salám
2 ks jarní cibulka
mletá sladká paprika
pažitka
hořčice
mletý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Umeleme škvarky, uzeninu a okurky. Cibulku očistíme a nasekáme najemno i s natí.

V misce vše dobře promícháme. Pomazánku dochutíme hořčicí, solí a pepřem.

Škvarkovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem. Podle chuti můžeme posypat mletou paprikou nebo pažitkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka je tradiční česká delikatesa, která se vyrábí ze škvarků, slaniny a česneku. Tato pomazánka má intenzivní chuť a je oblíbená jako pochoutka na chlebě nebo pečivu. Často se podává na pohostinách a rodinných oslavách. Příprava škvarkové pomazánky je rychlá a jednoduchá; škvarky se rozmixují s dalšími ingrediencemi, dokud nevznikne jemná pasta. Je ideální na snídani či svačinu a mnozí ji milují i jako součást piknikových dobrot.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pomazánka
Štítky: česká kuchyně, pomazánka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Škvarková pomazánka.

Přidat komentář