Škvarková pomazánka

Jednoduchý recept na škvarkovou pomazánku.
Ingredience aneb co potřebujete
20 dkg škvarky
2 ks sterilované okurky
25 dkg měkký salám
2 ks jarní cibulka
mletá sladká paprika
pažitka
hořčice
mletý pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Umeleme škvarky, uzeninu a okurky. Cibulku očistíme a nasekáme najemno i s natí.
V misce vše dobře promícháme. Pomazánku dochutíme hořčicí, solí a pepřem.
Škvarkovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem. Podle chuti můžeme posypat mletou paprikou nebo pažitkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Škvarková pomazánka
Škvarková pomazánka je tradiční česká delikatesa, která se vyrábí ze škvarků, slaniny a česneku. Tato pomazánka má intenzivní chuť a je oblíbená jako pochoutka na chlebě nebo pečivu. Často se podává na pohostinách a rodinných oslavách. Příprava škvarkové pomazánky je rychlá a jednoduchá; škvarky se rozmixují s dalšími ingrediencemi, dokud nevznikne jemná pasta. Je ideální na snídani či svačinu a mnozí ji milují i jako součást piknikových dobrot.