Sýr Lučina

Sýr Lučina
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Jogurty smícháme se šlehačkou a špetkou soli. Připravíme větší cedník, který vystelm plátýnkem. Takto připravený cedník umístíme do mísy nebo…

Ingredience aneb co potřebujete

2 bílé jogurty (2 x 500 g s živou kulturou)
1 30 % šlehačka
sůl

Postup vaření podle receptu

Jogurty smíchej se šlehačkou a špetkou soli.

Nachystáme velký cedník, který vyložíme látkou. Takhle připravený cedník dáme do mísy nebo hrnce.

Jogurt přelijeme do cedníku vyloženého plátýnkem a dáme to do lednice na nejméně 24 hodin, aby se dobře okapanil.

Co jste ještě nevěděli o receptu Sýr Lučina

Sýr Lučina je jemný, měkký sýr vyrobený z čerstvého kravského mléka. Má svěží chuť a krémovou konzistenci, což jej činí ideálním pro pomazánky, jako dip nebo na chléb. Lučina je také oblíbená přísada do salátů a různých pokrmů. Obsahuje bílkoviny a vápník, což přispívá k zdravé výživě. Její variabilita a snadná dostupnost dělají z Lučiny skvělý doplněk k mnoha jídlům, ať už na snídani, svačinu, nebo jako součást slavnostního stolu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pomazánka
Štítky: snadné, běžný den, večeře, slané, levné, česká, snadný, pro začátečníky, pomazánky, studená kuchyně, sýrové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Sýr Lučina.

Přidat komentář