Sýr Lučina

Jogurty smícháme se šlehačkou a špetkou soli. Připravíme větší cedník, který vystelm plátýnkem. Takto připravený cedník umístíme do mísy nebo…
Ingredience aneb co potřebujete
2 bílé jogurty (2 x 500 g s živou kulturou)
1 30 % šlehačka
sůl
Postup vaření podle receptu
Jogurty smíchej se šlehačkou a špetkou soli.
Nachystáme velký cedník, který vyložíme látkou. Takhle připravený cedník dáme do mísy nebo hrnce.
Jogurt přelijeme do cedníku vyloženého plátýnkem a dáme to do lednice na nejméně 24 hodin, aby se dobře okapanil.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sýr Lučina
Sýr Lučina je jemný, měkký sýr vyrobený z čerstvého kravského mléka. Má svěží chuť a krémovou konzistenci, což jej činí ideálním pro pomazánky, jako dip nebo na chléb. Lučina je také oblíbená přísada do salátů a různých pokrmů. Obsahuje bílkoviny a vápník, což přispívá k zdravé výživě. Její variabilita a snadná dostupnost dělají z Lučiny skvělý doplněk k mnoha jídlům, ať už na snídani, svačinu, nebo jako součást slavnostního stolu.