Kvasnicová pomazánka

Kvasnicová pomazánka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kvasnicová pomazánka, která má skvělou chuť a ještě spoustu vitamínů.

Ingredience aneb co potřebujete

4 kostky droždí
3 - 4 ks vejce
2 ks cibule
2 lžíce másla
mletý černý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Oloupeme cibuli a nadrobno nakrájíme. Droždí rozdrobíme na menší kousky.

Rozehřejeme máslo a orestujeme cibuli. Přidáme droždí a necháme ho rozpustit. Vmícháme vejce, osolíme a opepříme. Vše promícháme a odstraníme z ohně, aby pomazánka nebyla suchá.

Kvasnicovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kvasnicová pomazánka

Kvasnicová pomazánka je tradiční český pokrm, který se připravuje z kvasnic, másla a různých koření. Tato výživná pomazánka je oblíbená jak na snídani, tak na svačinu. Obsahuje vysoký podíl bílkovin a vitamínů, což ji činí ideální volbou pro zdravou stravu. Pomazánka se často podává na čerstvém chlebu nebo houskách a může být doplněna například cibulí nebo pažitkou pro zvýraznění chuti. Její jedinečná, jemně slaná chuť si získává srdce mnoha milovníků české kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pomazánka
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, pomazánka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kvasnicová pomazánka.

Přidat komentář