Pomazánka z pečené červené řepy - na topinky

Nejprve si připravíme pečenou červenou řepu. Důkladně umyté a neloupané bulvy zabalíme jednotlivě do alobalu a pečeme je přibližně 60 až 80 minut. Ideální je, když pečeme…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g pečená červená řepa
4 ks vařené vajíčko na tvrdo
sůl
pepř
120 - 150 g zakysané smetany
hořčice
Postup vaření podle receptu
Nejdříve upečeme červenou řepu. Omyté bulvy zabalíme jednotlivě do alobalu a pečeme asi 60 - 80 minut. Nejlépe je péct ji současně s masem v jiném pekáčku. (Je výhodné upéct více kusů, protože v lednici vydrží několik dní a dá se použít na saláty a podobně.)
Uvarené vajcia a vychladnutú ošúpanú repu nastrúhame na strúhadle so slzičkovým tvarom.
Ochuťte solí a korením, pridajte horčicu podľa vlastnej chuti a zmiešajte so smotanou. Potom nechajte odstáť v chlade.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pomazánka z pečené červené řepy - na topinky
Pomazánka z pečené červené řepy je lahodný vegetariánský pokrm, který obohatí každou snídani nebo svačinu. Tato zdravá pochoutka, vyrobená z jemně pečené řepy, česneku a tvarohu, se skvěle hodí jako pomazánka na křupavé topinky. Její jemná, ale výrazná chuť potěší nejen milovníky zeleniny, ale i ty, kteří hledají alternativu k tradičním masovým pomazánkám. Navíc červená řepa je bohatá na vitamíny a minerály, což dodává tomuto jídlu nejen skvělou chuť, ale i nutriční hodnotu.