Pomazánka z pečené červené řepy - na topinky

Pomazánka z pečené červené řepy - na topinky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nejprve si připravíme pečenou červenou řepu. Důkladně umyté a neloupané bulvy zabalíme jednotlivě do alobalu a pečeme je přibližně 60 až 80 minut. Ideální je, když pečeme…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g pečená červená řepa
4 ks vařené vajíčko na tvrdo
sůl
pepř
120 - 150 g zakysané smetany
hořčice

Postup vaření podle receptu

Nejdříve upečeme červenou řepu. Omyté bulvy zabalíme jednotlivě do alobalu a pečeme asi 60 - 80 minut. Nejlépe je péct ji současně s masem v jiném pekáčku. (Je výhodné upéct více kusů, protože v lednici vydrží několik dní a dá se použít na saláty a podobně.)

Uvarené vajcia a vychladnutú ošúpanú repu nastrúhame na strúhadle so slzičkovým tvarom.

Ochuťte solí a korením, pridajte horčicu podľa vlastnej chuti a zmiešajte so smotanou. Potom nechajte odstáť v chlade.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pomazánka z pečené červené řepy - na topinky

Pomazánka z pečené červené řepy je lahodný vegetariánský pokrm, který obohatí každou snídani nebo svačinu. Tato zdravá pochoutka, vyrobená z jemně pečené řepy, česneku a tvarohu, se skvěle hodí jako pomazánka na křupavé topinky. Její jemná, ale výrazná chuť potěší nejen milovníky zeleniny, ale i ty, kteří hledají alternativu k tradičním masovým pomazánkám. Navíc červená řepa je bohatá na vitamíny a minerály, což dodává tomuto jídlu nejen skvělou chuť, ale i nutriční hodnotu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (40 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pomazánka
Štítky: svačina, vaření, snadné, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, zeleninové, zdravé, pečení, pomazánky, vaječné

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pomazánka z pečené červené řepy - na topinky.

Přidat komentář