Paštika z drůbežích jater

Na pánvi si rozpustíme polovinu másla a olej, na kterou si dáme orestovat nadrobno nakrájenou šalotku nebo cibuli.
Ingredience aneb co potřebujete
200 g máslo
3 lžíce suché cherry
1 lžíce olej
250 g drůbeží játra
4 ks šalotka
2 stroužky česnek
podle chuti sůl
mletý černý pepř
Postup vaření podle receptu
K tomu pak přidáme najemno nakrájený česnek a očištěná játra. Takto asi 8minut restujeme, tak aby byla uvnitř růžová. Pak zalijeme cherry, zamícháme a sundáme z plotny.
Poté co nám obsah pánve vychladne, dáme vše do mixéru, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Tuto směs pak rozdělíme do mističek, vrch pak zalijeme tenkou vrstvou rozpuštěného másla. Takto vkládáme do lednice, vychladnout.
Drůbeží paštiku mažeme na čerstvé pečivo a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Paštika z drůbežích jater
Paštika z drůbežích jater je oblíbeným delikatesním pokrmem, který se vyznačuje jemnou chutí a hladkou texturou. Vyrobená z kvalitních drůbežích jater, často doplněná bylinkami a kořením, je ideální jako předkrm nebo pomazánka. Podává se obvykle na čerstvém chlebu nebo jako součást různých chuťovek. Tento lahodný pokrm je snadno připravitelný doma a najde si místo na stole během slavnostních příležitostí i běžných dnů.