Paštika z drůbežích jater

Paštika z drůbežích jater
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na pánvi si rozpustíme polovinu másla a olej, na kterou si dáme orestovat nadrobno nakrájenou šalotku nebo cibuli.

Ingredience aneb co potřebujete

200 g máslo
3 lžíce suché cherry
1 lžíce olej
250 g drůbeží játra
4 ks šalotka
2 stroužky česnek
podle chuti sůl
mletý černý pepř

Postup vaření podle receptu

K tomu pak přidáme najemno nakrájený česnek a očištěná játra. Takto asi 8minut restujeme, tak aby byla uvnitř růžová. Pak zalijeme cherry, zamícháme a sundáme z plotny.

Poté co nám obsah pánve vychladne, dáme vše do mixéru, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Tuto směs pak rozdělíme do mističek, vrch pak zalijeme tenkou vrstvou rozpuštěného másla. Takto vkládáme do lednice, vychladnout.

Drůbeží paštiku mažeme na čerstvé pečivo a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Paštika z drůbežích jater

Paštika z drůbežích jater je oblíbeným delikatesním pokrmem, který se vyznačuje jemnou chutí a hladkou texturou. Vyrobená z kvalitních drůbežích jater, často doplněná bylinkami a kořením, je ideální jako předkrm nebo pomazánka. Podává se obvykle na čerstvém chlebu nebo jako součást různých chuťovek. Tento lahodný pokrm je snadno připravitelný doma a najde si místo na stole během slavnostních příležitostí i běžných dnů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso, Chuťovky, Pomazánka
Štítky: česká kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Paštika z drůbežích jater.

Přidat komentář