Klasické kuře na paprice

Klasické kuře na paprice
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Pokud chcete jednoduchý recept na kuře na paprice, vyzkoušejte právě tento.

Ingredience aneb co potřebujete

4 porce kuře
1 ks cibule
40 g hladká mouka
50 g máslo
2 dl smetana (12%)
mletá sladká paprika
podle chuti sůl

Postup vaření podle receptu

Kuře očistíme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle osmažíme cibuli, která když zezlátne tak vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení podléváme vodou dle potřeby.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou (kterou jsme připravili z mouky a másla), rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, osolíme. Omáčku nalijeme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s těstovinami, rýží a nebo houskovým knedlíkem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Klasické kuře na paprice

Klasické kuře na paprice je tradiční české jídlo, které si oblíbili mnozí. Tento pokrm se připravuje z kuřecího masa, které je na kostičky nakrájeno a podává se v jemné, krémové omáčce z papriky a smetany. Obohaceno o další přísady, jako jsou cibule a koření, se stává neodolatelným gastronomickým zážitkem. Nejčastěji se podává s knedlíky nebo těstovinami, což pokrmu dodává na výjimečnosti. Kuře na paprice je ideální volbou pro rodinný oběd či večeři, která potěší každého milovníka domácí kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: česká kuchyně, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Klasické kuře na paprice.

Přidat komentář