Kuře pečené v zelenině

Nádherná barevná kombinace zeleniny ozvláštňuje pečené kuře - už pouhý pohled na tento pokrm stimuluje naši chuť. Před pečením zeleninu orestujeme,…
Ingredience aneb co potřebujete
2 kuřecí stehna
5 větších brambor
2 cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
1 menší cuketa
jarní cibulka
cherry rajčátka
100 ml smetany ke šlehání
1/2 hrnku drůbežího vývaru
1 špetka sušené bazalky
1 špetka sušeného oregana
grilovací koření
sůl
mletý pepř
3 lžíce oleje
1 kousek másla
petrželka na ozdobu
Postup vaření podle receptu
Oloupané brambory a veškerou zeleninu, kromě rajčat, nakrájíme na větší kusy. Kuře osolíme, posypeme grilovacím kořením a opékáme na oleji s máslem z obou stran.
Vyjmeme z pánve. Do šťávy přidáme kromě rajčat veškerou zeleninu. Pokud je potřeba, přidáme i kousek másla. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a restujeme zhruba 5–6 minut.
Na dno pekáčku uložíme nakrájenou zeleninu, na ni položíme kuřecí maso, přidáme vývar a smetanu. Pekáček zakryjeme a pečeme 40–45 minut, dokud maso nezměkne.
Na závěr pečení odstraníme pokličku, přimícháme rajčátka a necháme je dopéct do zlatova.
Podáváme teplé, s ozdobou z petrželky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře pečené v zelenině
Kuře pečené v zelenině je lahodné a výživné jídlo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Marinované kuře se pomalu peče společně s čerstvou zeleninou, jako jsou mrkev, paprika a cibule, což jí dodává vynikající chuť a aromatickou vůni. Tento pokrm je nejen chutný, ale také zdravý, protože kombinace kuřete a zeleniny poskytuje esenciální živiny. Podávat ho můžete s rýží nebo čerstvým chlebem, což z něj dělá dokonalou večeři pro rodinu či přátele.