Bramborák plněný kuřecím masem
Pokud sháníte jednoduchý recept na rychlé jídlo, které je vhodné i pro ty, kteří nejsou příliš zdatní v kuchyni, plněný bramborák je ideální volbou. Tento bramborový placka…
Ingredience aneb co potřebujete
5 větších brambor (asi 300 g)
2-3 vejce
sůl
mletý pepř
majoránka
drcený kmín
hladká mouka
česnek
trocha mléka
300 g kuřecího masa
2-3 rajčata
2 paprikové lusky
kečup
1 větší cibule
olej
100 g tvrdého sýra (cihla)
Postup vaření podle receptu
Oloupeme brambory a nastrouháme je na jemném struhadle.
Po chvíli slijeme vodu, přimícháme sůl, pepř, drcený kmín, podle chuti prolisovaný česnek, vejce a trochu mléka.
Přidáme mouku, čímž získáme těsto podobné tomu na palačinky. Vše důkladně promícháme.
Na pánvi zahřejeme olej a osmažíme bramborové placky.
Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky.
Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, dokud nezměkne. Poté přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a dusíme, dokud není maso měkké.
Do směsi přidáme na kousky nakrájená rajčata, papriky, kečup (nebo lečo) a chvíli povaříme.
Na bramborák umístíme kuřecí směs, přehneme ho na polovinu a posypeme strouhaným sýrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborák plněný kuřecím masem
Bramborák plněný kuřecím masem je chutné a syté jídlo, které spojuje tradiční českou kuchyni s moderními trendy. Základní bramborový těsto je připraveno z nastrouhaných brambor, mouky a koření, které se smaží do zlatova. Uvnitř se skrývá šťavnaté kuřecí maso, často doplněné bylinkami a cibulkou, což vytváří lahodnou harmonii chutí. Tento pokrm je ideální jako hlavní chod, ať už na rodinném obědě nebo slavnostní večeři. Podáván s kysaným zelím nebo jogurtovým dipem, dochutí každou příležitost.

Tomáš Rohlena