Bramborák plněný kuřecím masem

Bramborák plněný kuřecím masem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 2

Pokud sháníte jednoduchý recept na rychlé jídlo, které je vhodné i pro ty, kteří nejsou příliš zdatní v kuchyni, plněný bramborák je ideální volbou. Tento bramborový placka…

Ingredience aneb co potřebujete

5 větších brambor (asi 300 g)
2-3 vejce
sůl
mletý pepř
majoránka
drcený kmín
hladká mouka
česnek
trocha mléka
300 g kuřecího masa
2-3 rajčata
2 paprikové lusky
kečup
1 větší cibule
olej
100 g tvrdého sýra (cihla)

Postup vaření podle receptu

Oloupeme brambory a nastrouháme je na jemném struhadle.

Po chvíli slijeme vodu, přimícháme sůl, pepř, drcený kmín, podle chuti prolisovaný česnek, vejce a trochu mléka.

Přidáme mouku, čímž získáme těsto podobné tomu na palačinky. Vše důkladně promícháme.

Na pánvi zahřejeme olej a osmažíme bramborové placky.

Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky.

Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, dokud nezměkne. Poté přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a dusíme, dokud není maso měkké.

Do směsi přidáme na kousky nakrájená rajčata, papriky, kečup (nebo lečo) a chvíli povaříme.

Na bramborák umístíme kuřecí směs, přehneme ho na polovinu a posypeme strouhaným sýrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborák plněný kuřecím masem

Bramborák plněný kuřecím masem je chutné a syté jídlo, které spojuje tradiční českou kuchyni s moderními trendy. Základní bramborový těsto je připraveno z nastrouhaných brambor, mouky a koření, které se smaží do zlatova. Uvnitř se skrývá šťavnaté kuřecí maso, často doplněné bylinkami a cibulkou, což vytváří lahodnou harmonii chutí. Tento pokrm je ideální jako hlavní chod, ať už na rodinném obědě nebo slavnostní večeři. Podáván s kysaným zelím nebo jogurtovým dipem, dochutí každou příležitost.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (71 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: Zelenina, kuřecí maso, rajčata, drůbeží maso, oběd, snadné, běžný den, večeře, česká, snadný, bramborová jídla, smažení, podzimní, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborák plněný kuřecím masem.

Přidat komentář