Kuřecí stehna se zeleninovou omáčkou

Kuřecí maso obalíme ve směsi uzené papriky a kurkumy. Poté přidáme olej, hrubou sůl, hořčici a sušený bobkový list a všechno důkladně vetřeme do masa.
Ingredience aneb co potřebujete
2 velká kuřecí stehna
1 sáček zmražené zeleniny (hrášek,mrkev, celer)
máslo
hrubá mořská sůl
mletý, jemný bobkový list
hořčice
olej
2 šalotky
1 zakysaná smetana
kurkuma
uzená paprika
vývar nebo voda na podlití
Postup vaření podle receptu
Kuřecí maso posypeme směsí uzené papriky a kurkumy. Přidáme olej, hrubou sůl, hořčici a sypký bobkový list, vše důkladně vetřeme do masa. Necháme marinovat přes noc v lednici. Následující den v hluboké nádobě vhodné do trouby na rozehřátém oleji osmahneme pokrájené šalotky, poté přidáme marinované kuřecí maso, které opečeme z obou stran, a následně celou nádobu vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme při teplotě 180 stupňů a podléváme kuřecím vývarem. Jakmile je maso lehce osmahnuté, přidáme veškerou zeleninu, opatrně promícháme s výpekem a pečeme do zlatova. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Polovinu zeleniny odebereme a odložíme stranou.
Část výpeku spolu s druhou polovinou zeleniny rozmixujeme. Zakysanou smetanu smícháme s několika lžícemi vývaru, přidáme mouku a vše vlijeme do rozmixované omáčky, kterou dále vaříme přibližně 12 minut. Do omáčky opatrně vmícháme zbytek zeleniny, která nebyla mixována. Omáčku jemně zjemníme máslem. Servírujeme ji s masem a bramborovými noky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí stehna se zeleninovou omáčkou
Kuřecí stehna se zeleninovou omáčkou jsou lahodným a sytým pokrmem, který potěší každého milovníka domácí kuchyně. Tato jídlo se připravuje z křehkého kuřecího masa, které se peče do zlatova, a podává se s bohatou omáčkou z čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, paprika a cibule. Omáčka je dochucena bylinkami a kořením, což dodává celému pokrmu výjimečnou chuť. Tento recept je ideální na rodinný oběd nebo večeři a skvěle se hodí s rýží nebo čerstvým chlebem.