Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Maso nakrájíme na kousky, osolíme a okořeníme. Vyskládáme formu na bábovku pečicím papírem a postupně do ní vrstvíme nejprve maso, poté nastrouhaný sýr...

Ingredience aneb co potřebujete

Kuřecí prsa 1 kg
4-5 vajec
kousek salámu (já dala poličan)
tvrdý sýr asi 10 dkg
pažitka
koření podle chuti a zvyklostí
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Maso nakrájíme na tenké kousky, osolíme a přidáme koření.

Vložte do formy na bábovku pečicí papír a vrstvěte postupně maso, nastrouhaný sýr, plátky salámu a poté zalijte polovinou rozšlehaných vajec. Tento postup opakujte.

Na závěr přidáme maso, zalijeme zbylými vejci a pečeme v troubě na 200°C po dobu 1 až 1 a půl hodiny.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka je lahodné a syté jídlo, které spojuje tradiční pečení s moderními chutěmi. Tato slaná bábovka obsahuje jemně nasekané kuřecí maso, zeleninu a koření, vše pečené do zlatava. Je ideální jako hlavní chod nebo jako pohoštění na slavnostních událostech. Oproti klasickým sladkým bábovkám přináší zajímavou variaci, kterou si zamilujete. Podává se teplá, často s čerstvým salátem nebo omáčkou, což zvýrazní její chuť. Kuřecí bábovka je chutná, výživná a skvělá alternativa pro rodinné obědy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (43 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, drůbeží maso, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pečení, večírky a oslavy, narozeniny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuřecí bábovka.

Přidat komentář