Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli

Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kuře důkladně umyjeme a osušíme. Osolíme ho jemnou solí, jak je zvykem, a to jak zvenku, tak uvnitř. Do jeho dutiny vložíme kus másla a bylinky podle vlastního vkusu.

Ingredience aneb co potřebujete

kuře (1000-1100 g)
750-1000 g hrubé soli
tenký plátek másla
Čerstvé bylinky
rozmarýn
bazalka
majoránka
máta
oregano (vyberte si ty svoje)
2 lžíce oleje
špetka sladké červené papriky

Postup vaření podle receptu

Kuře nejprve omyjeme a osušíme. Osolíme jemnou solí zevnitř i zvenku. Do vnitřku kuřete vložíme kousek másla a bylinky podle vlastního výběru. Použila jsem snítku rozmarýnu a několik lístků majoránky a bazalky.

Na pekáč rovnoměrně nasypeme hrubou sůl, na kterou dáme kuře a mírně zakryjeme alobalem. Pečeme při 180 stupních asi půl hodiny. Poté alobal odstraníme, kuře potřeme olejem s paprikou a pečeme dalších 30-40 minut.

Postupně potíráme. V posledních 10 minutách zvýšíme teplotu a kuře dopečeme, až bude křupavé.

Co jste ještě nevěděli o receptu Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli

Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli je lahodný pokrm, který potěší každého milovníka kuřecího masa. Tento recept kombinuje čerstvé bylinky, jako je rozmarýn a tymián, s jemně slanou krustou z hrubé soli, která zajišťuje dokonalou šťavnatost masa. Pečením na soli se zároveň zvýrazňují přírodní chutě kuřete, což vytváří výjimečný gastronomický zážitek. Podávejte s pečenou zeleninou nebo bramborami a vychutnejte si harmonii chutí v každém soustu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, drůbeží maso, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, do 100 korun, snadný, pro začátečníky, pečení, bylinky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli.

Přidat komentář