Krůtí karbanátky s houbami

Krůtí karbanátky s houbami
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Maso pomeleme na hrubé kousky, houby osmažíme na oleji přibližně 10 minut. Poté maso smícháme s cibulí, vejcem a strouhankou, dochutíme solí a pepřem a nakonec všechno dobře promícháme.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g krůtího masa
250 g lesních hub (žampiony)
2 jarní cibulky
1 vejce
3 lžíce strouhanky
sůl
pepř
olej

Postup vaření podle receptu

Maso rozmixujeme na hrubé kousky a houby orestujeme na oleji přibližně 10 minut.

Maso smícháme s cibulí, vejcem a strouhankou, osolíme a opepříme, na závěr přidáme vychladlé osmažené houby. Tvoříme karbanátky, které smažíme na oleji. Jako přílohu navrhuji brambory vařené ve slupce a listový špenát, který pouze na cibulce lehce osolíme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Krůtí karbanátky s houbami

Krůtí karbanátky s houbami jsou vynikající volbou pro milovníky chutného a zdravého jídla. Tato delikatesa kombinuje jemné mleté krůtí maso s aromatickými houbami, které dodávají pokrmu bohatou chuť a vůni. Karbanátky se snadno připravují a jsou ideální pro rodinné večeře nebo jako rychlý oběd. Podávejte je s bramborovou kaší nebo čerstvým salátem a vychutnejte si jejich lahodnost v každém soustu. Zkuste tento recept a osvěžte svůj jídelníček zdravou alternativou!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (34 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: houby, drůbeží maso, oběd, snadné, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, slovenská, smažení, krůtí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Krůtí karbanátky s houbami.

Přidat komentář