Kuřecí rizoto s houbami z remosky

Kuřecí rizoto s houbami z remosky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Porce: 4

Rizoto s kuřecím masem a houbami připravené v remosce je snadné a výživné jídlo, které kombinuje šťavnaté kousky kuřete, voňavé houby a krémovou rýži.

Ingredience aneb co potřebujete

2 kuřecí prsa
1 cibule
50 g slaniny
sůl
pepř mletý
10 rajčátek
1 lžíce mleté papriky
1 hrnek předem namočených sušených hub
1 hrnek hnědé rýže
2 hrnky vývaru (nebo vody)

Postup vaření podle receptu

Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a cibuli, potom přidáme maso nakrájené na kousky, osolíme a opepříme. Následně přidáme papriku a vše orestujeme.

Všechno přesuneme do mísy remosky, přidáme scezené houby, hrášek, nakrájená rajčata, propláchnutou rýži a zalijeme buď vývarem, nebo vodou.

Dobře promícháme a pečeme v remosce přibližně 35 minut, dokud se tekutina nevsákne.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí rizoto s houbami z remosky

Kuřecí rizoto s houbami z remosky je lahodné a vůní provoněné jídlo, které potěší každého milovníka pohodlného vaření. Kombinace křehkého kuřecího masa, čerstvých hub a aromatické rýže vytváří harmonický pokrm, který je ideální pro rodinné večeře. Remoska dodává rizotu jedinečnou chuť a texturu díky rovnoměrnému propečení všech ingrediencí. Snadná příprava a minimální údržba během vaření zaručuje čas na relaxaci, zatímco jídlo se pomalu a chutně připravuje. Vyzkoušejte tento recept a objevíte oblíbený pokrm pro každou příležitost!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, rajčata, houby, drůbeží maso, oběd, běžný den, večeře, slané, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, pečení, letní recepty, podzimní, remoska

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuřecí rizoto s houbami z remosky.

Přidat komentář